Maud Kaptheijns tekent tweejarig profcontract bij Veranda’s Willems-Crelan-Charles Pro Cycling

Maud Kaptheijns tekent tweejarig profcontract bij Veranda’s Willems-Crelan-Charles Pro Cycling

De 22 – jarige Maud Kaptheijns, die vorig seizoen vaak meestreed in de spits van de wedstrijd, zal komend veldritseizoen de kleuren van Crelan- Charles verdedigen in het vrouwenveldrijden. Ze tekent een tweejarig profcontract. Beide partijen zijn enorm opgetogen met deze overeenkomst.

Nick Nuyens:”Het vrouwenveldrijden zit al een tijdje in de lift. We zijn dan ook verheugd met de komst van Maud. Ze reed vorig seizoen al heel wat mooie resultaten bij elkaar en is met haar 22 jaar ook nog bijzonder jong. Dat laatste zorgt ervoor dat er nog heel wat progressie kan gemaakt worden.”

Maud Kaptheijns twijfelde niet om deze uitdaging aan te gaan en wil volgend seizoen nog beter voor de dag komen als afgelopen seizoen.

Maud:” Ik had in juni enkele aangename gesprekken met de teamleiding. Meteen voelde ik mij thuis en wist ik dat we er contractueel snel zouden uitkomen. Ik ben slechts 22 jaar en wil mij in deze ploeg verder ontwikkelen. Ik werkte vorig jaar een constant seizoen af en zou dit graag herhalen.

Als ik ambities moet uitspreken zou ik in de Belgische crossen graag top vijf rijden en in de wereldbeker wedstrijden top tien. Ook de kampioenschappen zijn een doel. Ik zeg niet dat ik ga meestrijden voor winst, maar wil er wel zo goed mogelijk presteren.”

Ploegtrainer Niels Albert trainde nog nooit een veldrijdster, maar kijkt enorm uit naar de samenwerking. Hij is dan ook overtuigd van de kwaliteiten van Maud.

Niels Albert:” Het is zowel voor Maud als mezelf een nieuw avontuur. Omdat ik vorig seizoen telkens bezig was met de voorbereiding van de profs, was het moeilijk om het vrouwenveldrijden van nabij te volgen. Maar als je dan even de uitslagen van Maud erbij neemt laat dit het beste verhopen. Het is nu een kwestie van een paar keer met haar te trainen voor de start van het seizoen, want het komt er razendsnel aan.

Maud lijkt mij een heel nuchter persoon, die weet waar ze mee bezig is. Dat kan de samenwerking alleen maar ten goede komen.”

Bron : Veranda’s Willems – Crelan – Charles Pro Cycling
Foto : Veranda’s Willems – Crelan – Charles Pro Cycling