Maud Kaptheijns verlaat AA-Drink/Kalas Cycling Team

Maud Kaptheijns verlaat AA-Drink/Kalas Cycling Team

Maud Kaptheijns verlaat vanaf 1 mei het AA-Drink/Kalas Team. Ploegleider Geert Wellens heeft er gemengde gevoelens bij. 

‘Na Laura Verdonschot zien we opnieuw een renster naar een groter team doorstromen. Maud Kaptheijns zal vanaf 1 mei geen deel meer uitmaken van ons AA-DRINK/KALAS TEAM en zal kiezen voor de gebroeders Roodhoofdt. Twee rensters op 2 seizoenen tijd naar een groot team zien gaan, geeft wat gemengde gevoelens. Aan de ene kant is het leuk om te zien dat ik deze meiden heb kunnen bijstaan met gezonde raad en daad en ze zo hun prestaties omhoog zag gaan. Aan de andere kant doet het pijn dat ik niet de mogelijkheden heb om toppers te kunnen houden, of ze verder te laten ontwikkelen,’ zegt Geert Wellens.

‘Het is zoals ze zeggen vechten tegen de bierkaai. Met gelijke rechten voor vrouwen zijn ze volop met bezig in het veldrijden en dit is al zeer positief naar hun toe. Maar dan vergeten sommigen een hele grote stap bij de jeugdwerking, om daar te geraken. Wij als team proberen de jeugd op te leiden tot toppertjes  Deze jeugd moet toch enkele toppertjes in hetzelfde team behouden om ervan te kunnen leren en naar op te kijken. Daarom is het ook belangrijk om in een echte dames veldritteam zowel jeugd als enkele subtoppers te hebben.  Twee jaar lang probeer ik mijn budget omhoog te trekken voor mijn team en dit lukt me nog steeds niet.

De sponsors van ons team doen al meer dan hun best, maar zonder veel centen zal het bij een team blijven met enkele jeugdrensters die blij moeten zijn met goedkoper materiaal en wat wielerkledij. Tegenwoordig zijn velen hier zelfs niet meer tevreden mee als jeugdrensters en dit lijkt me een probleem naar de toekomst toe voor de kleinere ploegen. Ik steun in ieder geval elke renster die misschien van haar hobby, haar beroep kan maken. Ik begrijp maar al te goed, dat de grotere ploegen interesse tonen in de betere dames. De grotere ploegen hebben hierdoor goede en goedkope TV-reclame tegenover de mannen. Ik hoop dat ze daar dezelfde begeleiding, info en raad gaan krijgen zoals in de kleinere damesploegen die het doen omdat cross in hun hart zit. Dit is zeker niet met de vinger wijzen, maar eerder een raad die ik meegeef dat dames in een groter team dezelfde aandacht verdienen dan de mannen qua begeleiding. Anders zal het na enkele jaren “werken worden” vrees ik. Dit wou ik nog even meegeven voor elke dame die van de jeugd naar de subtop/top gaat doorstromen.Dromen als “klein team” ……..Het zal blijven vechten worden tegen de bierkaai, vrees ik…, ‘besluit Geert Wellens.

Bericht : AA-Drink/Kalas Cycling Team

Publicatie : Nancy Aerts