Maxime Breugelmans en Joffrey Wouters pakken de Europese titel in Zolder

Maxime Breugelmans en Joffrey Wouters pakken de Europese titel in Zolder

Op zondag, 11 juli 2021 organiseerde BMX Circuit Zolder de tweede dag op rij een luik van het UEC European BMX Championship. Het was uitkijken wat onze Belgische rijders/rijdsters konden teweeg brengen. Aan het eind van de dag mogen we stellen dat er twaalf Belgische rijders/rijdsters zich hebben kunnen kwalificeren voor de finale van de dag met als hoogtepunt een Europese titel voor de Meybo Factory Belgium rijders Maxime Breugelmans en Joffrey Wouters.

De weergoden waren de organisatoren van BMX Circuit Zolder beter gezind dan de eerste dag. Onder een stralend zonnetje mochten ze het tweede luik afwerken van het UEC European BMX Championship. Twaalf rijders/rijdsters konden zich naar de finale van hun categorie rijden.

Bij de boys 14 jaar kwam Iljo Lenssen zijn neus aan het venster steken in de finale. Hij deed zijn uiterste best om zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten. Zijn start was matig maar hij kon mooi werk maken in de bochten. Hij eindigde op een zesde plaats bij deze jongens.

Sem Boeckx kon voor Meybo BMX Factory Belgium zijn beste beentje voorzetten in de finale van de boys 15 jaar. Maar jammer genoeg kwam hij niet zo goed weg uit het starthekke en werd hij op achtervolgen aangewezen. Hij moest tevreden zijn met een zevende plaats. Voor zijn leeftijdsgenoot Rune Roefs die vanaf positie acht aan het starthekke moest vertrekken verliep het iets beter. Hij vocht tot op de laatste lijn voor een podiumplaats maar strandde op de vierde plaats.

Bij de men 17-24 kregen we twee Belgische rijders achter het starthekke. Dennis Steemans en Robbe Verschueren probeerden de kleuren van België hoog te houden. Maar helaas voor Dennis Steemans liep het anders af. Hij kwam ten val en zag alles aan zich voorbij gaan. Robbe Verschueren vocht voor zijn derde plaats en kon deze vasthouden tot de finish.

Bo Van Tiggelt was één van de kandidaten om de titel te pakken bij de women 17+. Maar helaas voor haar werd ze een beetje ingesloten in de start en moest ze achtervolgen. Ze deed er alles aan op de podiumplaats binnen bereik te krijgen maar strandde op een mooie vierde plaats.

Ook Roy Van Aken stelde het beste van zichzelf in het werk om een mooie finaleplaats neer te zetten. Hij kwam als vierde over de streep bij de finale van de men 30-34 jaar.

Alle ogen waren in de finale van de men 25-29 gericht op Joffrey Wouters. Al de ganse dag was hij overmachtig en dat was ook direct duidelijk in zijn finale. Van start tot finish sterk aan de leiding. Op geen enkel moment kwam hij in de problemen en zo kon hij zich tot de nieuwe Europese kampioen kronen. Wie ook in de finale stond was Romain Schaqueue. Hij startte midden in het pak en moest alles boven halen om zijn plaats veilig te stellen. Hij strandde op een zesde plaats.

Bij de girls 13 jaar deed Maxime Breugelmans hetzelfde als zijn teamgenoot Joffrey Wouters. Ze reed van start tot finish een stevig tempo waardoor niemand haar kon belagen. Ook zij reed vlot naar de Europese Titel toe. Julie Geers was ook een van de finalisten en zij kon een derde plaats vasthouden.

Sanne Lumbeeck kon in de finale van de girls 14 jaar een vijfde plaats uit de brand slepen.

Last but not least kwam ook Gordon Martin in actie in de finale bij de men 35+. Het was snel duidelijk dat Martin het liet lopen. Hij reed zijn finale naar een achtste plaats toe.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s: Bart Knops – Luc Wilms