Mediterranean Epic gaat live met Hermida en Saez

Mediterranean Epic gaat live met Hermida en Saez

Sinds 2019 heeft de Mediterranean Epic een live-uitzending van zijn 4 etappes. Een lange geschiedenis voor een baanbrekend initiatief in Europa dat het bereik van de race heeft verveelvoudigd. In 2023 groeit Epic TV met meer middelen en nieuwe betrokkenen.

Toen de Mediterranean Epic in 2019 een rechtstreekse uitzending van zijn 4 etappes lanceerde, zette het een stap vooruit die het op een ander niveau plaatste in termen van impact en media-aandacht. Aan de gebruikelijke berichtgeving via samenvattingen op tv, monitoring op sociale netwerken en de pers werd een heruitzending toegevoegd die een pionier was in Europa. Nooit eerder was het mogelijk om op deze manier een etappekoers in Europa te volgen.

Zijn formule werkte en is sindsdien alleen maar verbeterd, waarbij hij van elke editie leerde en een van de emblemen van de koers perfectioneerde. Ismael Ventura was de eerste presentator van deze uitzending en in 2020 kreeg hij gezelschap van Laura Meseguer, een presentatrice van Eurosport met veel ervaring in live-uitzendingen. Beiden regisseren sindsdien de regie van de race met een korte onderbreking in 2021 toen het Miguel Ángel Saez was die Ventura vergezelde op de set van Epic TV om Meseguer’s zwangerschapsverlof te dekken.

De drie zullen elkaar terugzien bij Epic TV 2023 als Saez terugkeert om deel uit te maken van het productieteam en het beste te maken van alle beelden die het productiecentrum binnenkomen. Het is niet de enige nieuwigheid van dit seizoen. Jose Antonio Hermida zal ook deel uitmaken van de uitzending in een nieuwe rol waarin hij live verslaggever wordt tijdens de race zelf. Hermida, wereldkampioen XCO in alle categorieën, weet perfect hoe een wedstrijd van het niveau Mediterranean Epic werkt en dankzij het rijden geïntegreerd in de race zelf zal hij een unieke kijk kunnen geven op wat er gebeurt.

Foto: organisatie Mediterranean Epic