‘Meer tijd voor gezin’

‘Meer tijd voor gezin’

‘Meer tijd voor gezin’
Jimmy Tielens in actie in Meerhout: ‘De strijd bij de masters wordt best boeiend.’Foto: André VerhoevenJimmy Tielens nam in Meerhout na vijftien jaar afscheid van de competitie als eliterenner zonder contract. De Palenaar komt volgend seizoen nog wel uit bij de masters.

Jimmy Tielens begon zijn carrière samen met zijn vader via veldtoertochten. Zijn eerste team was Thompson, gevolgd door Merlan Duo Be One en daarna het Dolphin Team.

Bij Team Saeco reed hij de beste jaren van zijn carrière aan de zijde van de betreurde Davy Coenen. Hij sloot zijn elitecarrière af bij DW Bikers.

Ooit nam Jimmy deel aan een overzeese wereldbekermanche in het Canadese Vancouver. ‘Dat is mijn mooiste prestatie ooit. Ik werd er zestiende en was derde Belg na Filip Meirhaeghe en Roel Paulissen.’

‘Andere mooie herinneringen zijn zeker de tweede plaatsen op het Belgisch Kampioenschap achter Roel Paulissen en Sven Nys. Ik stootte altijd net op iemand die sterker was dan ik. Anders was ik misschien wel ooit nationaal kampioen geworden’, lacht Jimmy.

Flanders Cup

Tielens was zeker de renner van de regelmaat. Hij werd ontelbare keren provinciaal kampioen mountainbike en veldrijden. Ook werd hij meerdere malen Vlaams kampioen. Zo won hij diverse keren het eindklassement van de Flanders Cup en boekte hij veel zeges in die cup.

In het veldrijden was hij een aantal winters ook zeer actief en hij won meermaals. In de internationale wedstrijden stond hij ook goed zijn mannetje. De DW Biker combineerde het mountainbike met zijn job als boekhouder en dat maakte het allemaal nog specialer.

Nu is de tijd aangebroken om wat anders te gaan doen. ‘Volgend word ik master. Ik wil het wat rustiger aan doen, meer tijd maken voor mijn gezin. Mijn oudste zoon Zander koerst inmiddels ook en ik wil hem goed begeleiden.’

Boekhouder

‘Verder wil ik meer tijd nemen om als zelfstandige boekhouder te gaan werken. De druk om te presteren en te trainen zal wegvallen.’

‘Toch wordt de strijd bij de masters best boeiend. Met Gerrit Delfosse en de Limburgers Kristof Houben en Gody Jacobs krijgen we bij de masters 1 zeker mooie wedstrijden.’

‘Volgend jaar wordt in Beringen het BK marathon mountainbike georganiseerd. Dat is voor mij een unieke kans om Belgisch kampioen in eigen stad te worden. Drie jaar geleden kwam ik nipt te kort voor die titel. Dat wordt één van de doelen voor volgend jaar.’

‘Voor de rest valt de prestatiedruk weg, maar eerst ga ik in de winter nog enkele veldritten rijden. Zo sta ik in Eversel, Houthalen én Tessenderlo aan de start. Binnenkort maak ik ook mijn nieuwe sponsor bekend’, besluit Jimmy Tielens.