Merci Sven : ongezien slotakkoord

Merci Sven : ongezien slotakkoord

“Merci Sven!”: ongezien slotakkoord

 

Het kan niemand ontgaan zijn dat Sven Nys afscheid heeft genomen van zijn sport. Toch brengt “Merci Sven!”, dit weekend in het Sportpaleis, een ongezien eerbetoon aan de grootmeester, speciaal voor de ruim 30.000 aanwezige fans.

 

“Merci Sven!” blikt terug op de carrière en de figuur van Sven Nys. Met getuigenissen van mensen die een belangrijk stuk van Svens leven of carrière van dichtbij gevolgd hebben. Er duiken verrassende gasten op, met ontroerende of grappige anekdotes. De ruim twee uur durende show zit vol muziek, actie, humor en ongetwijfeld een flinke portie emotie.

 

Tien renners nemen het voor het laatst tegen Sven Nys op in een rechtstreeks duel. Lars Van der Haar, Tom Meeusen, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Vincent Baestaens, Philipp Walsleben, Ben Berden, Sven Vanthourenhout en beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt bekampen Sven in een mini driekamp: een tijdrit, een verspringcompetitie én een criterium over het gelegenheidsparcours.

 

Ook acht oud-wereldkampioenen komen Sven mee uitwuiven: Bart Wellens, Danny De Bie, Erwin Vervecken, Niels Albert, Paul Herygers, Richard Groenendaal, Roland Liboton en Daniele Pontoni. Samen met sporters uit andere disciplines en gasten van buiten de sport, blikken ze nog één keer terug op de sportman en figuur Sven Nys.

 

Als het dak van het Sportpaleis er dan nog niet af is, gebeurt dat ongetwijfeld tijdens het schlagerfestival dat erop volgt en de avond afsluit. Achtereenvolgens Sam Gooris, Jettie Pallettie, Christoff, Yves Segers en De Romeo’s nemen de fans op sleeptouw en bezorgen hen en Sven een waardig orgelpunt van een schitterende carrière.

 

Laatste tickets!

 

Merci Sven! vindt plaats op zaterdag 5 (vanaf 18u) en zondag 6 maart (vanaf 15u) in het Sportpaleis in Antwerpen. Zaterdag is helemaal uitverkocht, voor zondag zijn de laatste 500 tickets te koop via www.mercisven.be of 070/345.345 (max. € 0,30/min).

 

Praktische info en tickets: www.mercisven.be

 

 

Merci Sven is een organisatie van Golazo sports.

Bron : PB

Publicatie : Nancy Aerts