Met mindere benen pakt Mathieu van der Poel een vier op vier in Baal

Met mindere benen pakt Mathieu van der Poel een vier op vier in Baal

Mathieu van der Poel heeft in de Grote Prijs Sven Nys een vierde keer op rij deze wedstrijd op zijn palmares kunnen schrijven. Het bleef lang samen maar drie ronden van het einde gaat hij zijn kans en laat hij zijn medevluchters achter. Wout Van Aert ging nog in de achtervolging in de laatste twee ronden maar toen was de winst al weg. De derde plaats ging naar de Brit Tom Pidcock.

De Balenberg lag in de zon te blinken maar toch was het parcours loodzwaar. Het lag er vettig en het was glad. Het was dus uitkijken en kijken hoe je met je krachten opsprong. De opening van de wedstrijd was voor de mannen van Tormans door de rijders Quinten Hermans en Corné Van Kessel die de eerste ronde eigenlijk volledig voor hun rekening namen. Hierdoor konden ze de bonificatieseconden wegnemen van de naaste concurrenten van Eli Iserbyt.

Nadat deze jongens de eerste ronde voor hun rekening hadden genomen vond Tom Pidcock zijn moment om aan de boom te schudden. Maar meteen kwam er een antwoord van de vier sterkste renners in de wedstrijd namelijk Mathieu van der Poel, Wout Van Aert, Eli Iserbyt en later ook nog Michael Vanthourenhout mee op het wiel. Het was lang stil voorin. De rijders bekeken elkaar.

Na 38 minuten wedstrijd vond Mathieu dat het zijn moment ging worden en dat bleek net het juiste moment te zijn. Wout Van Aert zat op dat moment in vierde positie en had op dat ogenblik niet de punch om mee te gaan. Maar ook de andere medevluchters hadden geen direct antwoord op de versnelling van Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel @Luc Wilms

De medevluchters moesten even op adem komen en dan in achtervolging trekken op de wereldkampioen. Pidcock probeerde het maar kreeg in de twee laatste ronden een beter rijdende Wout Van Aert op het wiel. Het was duidelijk dat Pidcock zijn betere moest kennen in Wout Van Aert. Voor Tom Pidcock was de derde plaats het hoogst haalbare. Terwijl bij Wout Van Aert de gedrevenheid in de laatste ronde nog groot was om Mathieu van der Poel te belagen maar het was te laat. Hij werd knap tweede.

Eli Iserbyt verbeet de pijn en behoudt zijn leidersplaats in de X2O Badkamer trofee. Hij werd in Baal nog vierde. Zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout werd vijfde.

Daguitslag :

  1. van der Poel
  2. van Aert 8 sec
  3. Pidcock 32 sec
  4. Iserbyt 32 sec
  5. Vanthourenhout 41 sec
  6. Aerts 1.10
  7. van der Haar 1.59
  8. Van Kessel 2.21
  9. Sweeck 2.37
  10. Hermans 2.42

Voor de meesten van deze renners staat de verplaatsing naar Gullegem morgen op de agenda. Dus van veel rusten is er geen sprake dit weekeinde want ook zondag is er een wedstrijd ingepland in Hulst.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms