Meybo-Bensink Team in Engeland

Meybo-Bensink Team in Engeland

Een succesweekend voor het Meybo/Bensink BMX Gates UCI World BMX TradeTeam in tijdens de 9de en 10de Europese voorronde in Engeland dankzij de Nederlandse Laura Smulders.

De 2de jaars Junior Woman heeft beide EK rondes gewonnen in Birmingham. In het Franse Compiègne was ze ook in EK ronde 3 de snelste dame van het parcour. Het is een mooie opsteker voor het NK en WK in juli.

Ook de andere teamleden lieten van zich horen in Engeland.De Nederlandse Merel Smulders werd op zaterdag 2de en op zondag won ze bij de Girls 13-14 jaar, terwijl de Belgische Karo Vertessen 2x het brons pakte.

Bij de Boys 15-16 jaar werd de Nederlandse Niels Bensink op zaterdag uitgeschakeld in de halve finale, maar op zondag kon hij zich plaatsen voor de finale en werd daarin mooi 4de. Mike Klerkx ( NL ) werd in dezelfde leeftijdscategorie uitgeschakeld in de kwartfinale op zaterdag en op zondag in de halve finale.

Bij de Elite Men reden op zaterdag Arturs Matisons, Rihard Veide en Kristers Taims, de Letten van het team en Toon Jacobs, de Belg zich mooi door de reeksen maar werden vervolgens uitgeschakeld in de kwartfinale.

Op zondag was de Let Rihards Veide in goede vorm, hij won zijn 3 manches en de kwartfinale. Jammer genoeg had hij een mindere start in de halve finale en eindigde 5de. Zijn landgenoot Matisons kon doorstoten tot de kwartfinale, het was zijn eerste wedstrijd na een zware enkelblessure. Hij mist nog een beetje het wedstrijdgevoel. Toon Jacobs ( B ) kwam in zijn 3de manche ten val op de pro-sectie en kwetste zich aan de enkel en pols, maar zonder teveel erg.

De teamcoach blikt tevreden terug. Met een uitstekende Laura Smulders, podiumplaatsen voor Merel Smulders en Karo Vertessen en Rihards Veide, Arturs Matisons en Kristers Taims die steeds meer vooruitgang boeken is het zeker een geslaagd EK weekend geweest.

Bensch Chantal