MEYBO BMX BIKES Belgium team wil hoog scoren

MEYBO BMX BIKES Belgium team wil hoog scoren

Het Meybo BMX Bikes Belgium team werd in 2012 opgericht en momenteel maken Marthe Goossens, Sanne Hannes, Pjotr Paeshuyse, Brett Jacobs, Joffrey Wouters, Wouter Segers en teamicoon Toon Jacobs deel uit van dit team. Onder leiding van teammanager Frank Smets willen ze dit jaar op alle vlakken hoog scoren.

Team

In amper drie jaar tijd is het team uitgegroeid tot een van de toonaangevende teams in België. In 2012 begonnen  met twee rijders, in 2013 is het team gegroeid tot vijf rijders en in 2014 staat dit team aan de start met maar liefst 4 rijders in de verschillende jeugd categorieën. Maar ook zijn ze vertegenwoordigd met drie rijders in de hoogste klasse, namelijk de junior en elite categorie.

Eigenaars van het team zijn Frank Smets en Gunter Hannes.  Frank neemt de taak van team manager op zich en Gunter staat in voor de financiële kant van de zaak. Materiaalmeester is Luc Smolders. Het doel van het team is dat de rijders in een rustige omgeving zich ten volle te kunnen inzetten voor hun sport om zo tot betere resultaten te komen. Het is een team waar inzet het belangrijkste is.

Rijders

Marthe Goossens: de jongste telg van het team is één van de twee aanwinsten in 2014. Deze 12 jarige jonge dame heeft reeds drie Europese titels en verschillende podiumplaatsen op het WK op haar palmares staan. Zij gaat dit jaar in België, net zoals vorig jaar van start in de boys categorie. Internationaal rijdt zij wel in de Girls categorie. Zij zal zeker een poging doen nationaal de boys te kloppen en internationaal zal zij zeker proberen om haar Europese titel terug te heroveren.

Senne Hannes : is één van de rijders die er vanaf 2012 bij is en is de zoon van mede eigenaar Gunter Hannes. Senne heeft nog heel veel groeimarge en hopelijk heeft hij net iets minder blessureleed dan vorig jaar. Senne komt uit in de boys 14 jaar,  zowel nationaal als internationaal. 

Pjotr Paeshuyse : is net zoals Senne een rijder die er vanaf het begin bij is en keert in 2014 terug naar zijn eigen leeftijdscategorie, namelijk boys 14. Vorig seizoen kwam Pjotr uit in een leeftijd hoger en miste toen door een jammerlijke val op het BK de kans om op zijn thuiscircuit een gooi te doen naar de Europese titel. Pjotr wil dit jaar terug wedstrijden winnen en opnieuw een gooi doen naar een Europese podiumplaats en voor de WK titel te gaan. Momenteel zit Pjotr wel met een kwetsuur aan de hand die hem nog tot half maart aan de kant zal houden.

Brett Jacobs : is een rijder waar je op aan kan als het gaat om titels en podium plaatsen. In 2013 kwam hij net iets te kort om ook in zijn eigen Dessel op het podium terecht te komen tijdens het EK. Wel pakte Brett in België de nationale titel en de overwinning in de topcompetitie. Brett komt dit jaar uit in de boys 15/16 jaar, zowel nationaal als Europees en zal in deze categorie zeker terug voor de hoofdprijzen gaan.

Joffrey Wouters:  kwam in 2012 samen met Brett bij het team. Maar kende zeer veel pech met blessures. Maar ondanks de vele wedstrijden die hij noodgedwongen moest missen, wist hij toch nog knappe prestaties neer te zetten. Zo werd hij nog nipt tweede op het BK, een titel die Joffrey reeds vele jaren in zijn bezit had. Joffrey rijdt dit jaar als tweede jaars junior alle wedstrijden, zowel nationaal als internationaal in deze categorie en hopelijk blijft ook hij gespaard van blessureleed in 2014.  Zo kan hij terug een gooi doen naar de titel.

Wouter Segers :  is net zoals Marthe nieuw in het team voor 2014. Wouter reed al voor Meybo,  maar is nu ook lid van het factory team waar hij gaat uitkomen,  net zoals Joffrey in de junior men categorie. Wouter wist afgelopen jaar de junior titel te pakken net voor Joffrey en hij zal dit jaar samen met Joffrey zeker de te kloppen man zijn in deze categorie. Internationaal is Wouter een rijder die goed overweg kan met de extreme supercross circuits en hopelijk kan hij daar tijdens de wereldbekers enkele mooie resultaten scoren.

Toon Jacobs:  is dan weer het uithangbord van het team. Hij is in 2014 de enige elite rijder binnen het team. Met zijn rijke ervaring is Toon iemand die de rest van het team moet meetrekken. Toon is na het behalen van zijn Europese titel van 2013 super gemotiveerd om deze titel te verdedigen. Ook nationaal liggen alle kansen weer terug open om misschien wel zijn tweede nationale elite te pakken.

 

Sponsoring

Sinds vorig jaar is het team het officiële MEYBO factory team België, dus rechtstreeks rijdend met de sponsoring van het Nederlandse fietsenmerk MEYBO. Daarbij gesteund door het onderdelen merk SUPER DUPER en door BMX24seven.com. Alle rijders worden gekleed door het Zwitserse IXS met de broeken en handschoenen, de IXS helmen komen via EUROPE HELMETS en de X BRAND crossbrillen via MX477.

Tijdens het seizoen kunnen de rijders genieten van de kwaliteitsvolle voedingsproducten van PERFORMANCE. Alle beletteringen op banners en nummerborden komen van P&L SIGN en verder zijn er nog enkele sponsors die er voor zorgen dat het financiële plaatje blijft kloppen binnen het team en dat zijn:  PAESHUYSE ELECTRO TECHNICS, MOL IN ACTION KARTING, RESTAURANT T’HOF VAN EDEN, LOMMELEN TRANSPORT, NK VERZEKERINGEN, DVG LASWERKEN, MOLSE BOUWMACHINES, DIDDEN TRANSPORT.

Bron: PM