Meybo Factory Team Belgium voorgesteld

Meybo Factory Team Belgium voorgesteld

Het MEYBO FACTORY TEAM BELGIUM heeft er een vrij goed jaar op zitten met enkele prachtige resultaten op zowel nationale als internationale wedstrijden en kampioenschappen.
Zo waren er de zilveren medailles van Marthe Goossens op het EK en WK, de nationale titel van Jools Melis en een mooie vierde plaats op het EK van Joffrey Wouters.
Met trots kunnen we toch zeggen dat het team in het algemeen nog steeds één van de teams is welk hoog staat aangeschreven binnen de BMX wereld.
De team samenstelling is dit jaar licht gewijzigd, er zijn enkele rijders weg maar ook weer nieuwe in de plaats gekomen.
Zo is Wout Geukens overgestapt van BMX naar het veldrijden en hebben we ook afscheid genomen van Dean Wouters.
Daarvoor in de plaats is Billy Goossens, de jongere zus van Marthe er bij gekomen, net zoals Joppe Van Broekhoven en Brett Jacobs.

Stefaan Huysmans stopt dit jaar als coach van het team omdat de meeste rijders voortaan met hun eigen coaches werken en daarom zal team manager Frank Smets gedeeltelijk terug deze job mee in handen nemen.

Wel is Inez Van Broekhoven zich bij de teamcrew komen vervoegen, zij gaat er mede voor zorgen dat onze rijders steeds goed voor de dag komen op de wedstrijden, podiums enz.

Eigenaars van het team zijn Frank Smets en Gunter Hannes, Frank neem de taak van team manager/coach op zich en Gunter staat in voor de financiële kant van de zaak.
Het doel van het team is de sponsors te promoten en dat de rijders in een rustige omgeving zich ten volste te kunnen inzetten voor hun sport om zo tot betere resultaten te komen in een team waar inzet het belangrijkste is.

Sponsoring 

Sinds 4 jaar is het team het officiële MEYBO factory team België, dus rechtstreeks rijdend met de sponsoring van het Nederlandse fietsenmerk MEYBO, daarbij gesteund door het onderdelen merk SUPER DUPER en door BMX24SEVEN.COM.
De rijders dragen race shirts van TVE SPORT, FAITH crossbroeken en handschoenen via GEAR2WIN, de helmen zijn een sponsoring van EUROPE HELMETS en RINO TRADING.
Sinds vorig jaar hebben de rijders en crew het beste zicht op alles door de zonnebrillen en crossbrillen van ADIDAS SPORT EYEWEAR, de smeer en poetsmiddelen komen van BOVELO via VELOpartz.
Tijdens het seizoen kunnen de rijders al sinds enkele jaren genieten van de kwaliteitsvolle sport voedingsproducten van PERFORMANCE.
De video producties komen ook in 2017 weer van MEDIALISM.
Alle beletteringen op banners en nummerborden worden verzorgt door XOD en verder zijn er nog enkele sponsors die er voor zorgen dat het financiële plaatje blijft kloppen binnen het team en dat zijn, MOPAL, MOLSE BOUWMACHINES, MOL IN ACTION KARTING, NARVIFLEX, LOMMELEN TRANSPORT, HERMANS- BRACKE TRANSPORT, HUYSMANS & ZN BOUWMATERIALEN, DE PERSHOEK en EASY2SHOP.

Rijders 

Billy Goossens

Billy, jongere zus van Marthe is nieuw in het team en daar zijn we maar al te blij mee, zij is niet alleen een topper in haar categorie, maar zorgt ook voor de funfactor binnen het team.
Billy werd in 2016 nationaal kampioen bij de girls en op het EK werd ze mooi vijfde, dit zal ze zeker willeneen topper in haar categorie, maar zorgt ook voor de funfactor binnen het team.

Billy werd in 2016 nationaal kampioen bij de girls en op het EK werd ze mooi vijfde, dit zal ze zeker willen verbeteren in 2017 want ze was in het verleden al enkele malen gestrand op de tweede plaats in het EK. Billy komt in 2017 uit bij de girls van 11/12 jaar, als jongste zal ook zij moeten knokken voor haar plaats.

Jools Melis

Jools is in 2016 op hetzelfde niveau blijven presteren en natuurlijk heeft hij de ambitie om in 2017 zelfs nog beter te doen.
Jools heeft in 2016 terug de nationale titel gepakt bij de boys 12 jaar, de Vlaamse titel ontglipte hem in de laatste bocht door onderuit te schuiven en provinciaal werd hij tweede.

De topcompetitie en Flanders cup wist hij wel op zijn naam te zetten.
Europees verging het hem iets minder goed maar dat is zeker in 2017 de ambitie om daar ook het podium te behalen.
Jools komt in 2017 uit bij de boys van 13 jaar.

Marthe Goossens

Marthe is sinds dit jaar dus niet meer de enige dame in het team want jongere zus Billy komt haar vervoegen. Marthe pakte in 2016 nipt naast haar zesde Europese titel en werd tweede, in Colombia op het WK wist ze eveneens de zilveren medaille te behalen.
Nationaal blijft Marthe ook in 2017 rijden bij de boys en dit zal zeker nationaal een zwaar jaar worden daar de boys 15 samen rijden met die van 16 jaar en dan als jongste dame van 15 tussen het geweld van 16 jarige boys rijden zal zeker niet van de poes zijn, maar Marthe zal hierdoor alleen maar sterker voor de dag kunnen komen op de internationale wedstrijden.

Joppe Van Broekhoven

Joppe is ook nieuw binnen het team en komt over van het 2B team.
Joppe heeft het afgelopen seizoen een vrij regelmatig seizen gereden als 15 jarige bij de boys van 16. Het komende seizoen moet hij wel in staat zijn om finales te rijden en podiums te behalen want hij heeft nog wel een groeimarge in huis.
Joppe komt uit bij de boys 15/16.

Senne Hannes

Senne was het afgelopen seizoen goed begonnen met enkele mooie resultaten waaronder zijn eerste finale plaats in het provinciaal kampioenschap maar enkele weken later werd de pret alweer gedrukt door een valpartij in het Nederlandse Kampen.
Momenteel is alles weer in orde en werkt Senne nogmaals hard om in 2017 terug een stap hogerop te kunnen zetten. Ook zal hij in 2017 uitkomen in een extra categorie van de cruiser klasse ( 24″ wielen ). Senne komt nationaal uit in de junior categorie en internationaal bij de boys 17/24.

Brett Jacobs

Brett keert na twee jaar terug naar het team en is vastberaden om in 2017 te knallen, zowel nationaal als internationaal mikt Brett hoog.
Brett heeft reeds meerdere nationale titels op zijn palmares, maar ook tal van internationale podium plaatsen. Als tweede jaars junior moet hij dit jaar in staat zijn om op internationaal vlak terug op dat podium terecht te kunnen komen.

Nationaal komt hij uit bij elite, ook vorig jaar heeft hij al meermaals finales gereden in deze reeks en hij is er op gebrand om de elites ook dit jaar weer het vuur aan de schenen te leggen.

Joffrey Wouters

Joffrey gaat zijn vijfde jaar in binnen het team en ook daar zijn we trots op want Joffrey heeft er het afgelopen jaar weer een mooi jaar van gemaakt.
Hij behaalde op het EK een mooie vierde plaats en wist twee European leaque wedstrijden te winnen. Nationaal werd hij kampioen en wist het topcompetitie en Flanders klassement te winnen.

Hij zal in 2017 zeker even goed willen doen nationaal en op het EK zal hij er op gebrand zijn om de titel te pakken.
Joffrey komt nationaal uit in de elite en internationaal bij de boys 17/24.

Bron: PM

Foto: Stefan Geukens