Michael Vanthourenhout bist als Europees kampioen in Pont-Château

Michael Vanthourenhout bist als Europees kampioen in Pont-Château

Het zag er niet naar uit dat Michael Vanthourenhout zijn titel zou verlengen. Na zijn opgave in Maasmechelen zette niemand nog een cent op hem in. Hij werd niet bij de favorieten gerekend. Maar de titelverdediger voerde een onemanshow op en verlengde zijn titel. De Brit Cameron Mason pakte eerder verrassend het zilver en Lars van der Haar het brons. Een collectief sterke prestatie van de Belgen met Eli Iserbyt(zesde), Laurens Sweeck(zevende), Niels Vandeputte(achtste) en Wietse Meeussen(tiende). Thibau Nys had een off-day en gaf op.

Laurens Sweeck nam een supersnelle start en deed het peloton naar adem happen. Daarop gooide Michel Vanthourenhout met succes een bommetje en weg was hij in de tweede ronde. De uittredende kampioen kon zijn weliswaar kleine voorsprong elke ronde consolideren.

Vanthourenhout bleef foutloos, van der Haar niet en zag zo zijn kansen op een titel in rook opgaan. Cameron Mason bleef maximaal op 20 seconden hangen van de West-Vlaming. Verder kwam hij nauwelijks. Ploegmaten van der Haar en Ronhaar vochten een duel uit voor het brons. Dat werd beslecht in het voordeel van Lars van der Haar. De Belgen speelden voortreffelijk het ploegenspel en pakte het goud mee naar huis.

Michael Vanthourenhout was uiteraard een tevreden man. ‘Het seizoen liep niet zoals het moest. Na de Koppenberg ging het beter. Het was mijn dag vandaag, ik was de sterkste. Jammer genoeg ben ik ook nog Belgisch kampioen, twee truien kan ik niet dragen. Maar dat is luxe,’ aldus de Europese kampioen.