Michiel van der Heijden-Andri Frischknecht winnen laatste rit, Claes-Carabin tiende in de eindstand

Michiel van der Heijden-Andri Frischknecht winnen laatste rit, Claes-Carabin tiende in de eindstand

Michiel van der Heijden-Andri Frischknecht hebben nu ook de laatste rit van deze Cape Epic gewonnen. Het was hun tweede ritzege. Het Nederlands-Zwitserse duo klopte Damiano Ferraro-Fabian Rabensteiner. Derde werden Nino Schurter – Matthias Stirnemann,  die ook de eindwinnaars werden. Christoph Sauser-Jaroslav Kulhavy eindigden tweede in de eindstand op iets meer dan acht minuten van de winnaars.  Derde werden Nicola Rohrbach- Daniel Geismayr.

Onze landgenoten Frans Claes-Seba Carabin werden 17 de vandaag en pakten in extremis nog de top tien in de eindstand. Knap! ‘Ja, we deden het. Een top-tien bij onze eerste deelname. We hadden niet de beste benen de laatste dagen, maar gaven niet op. Dank aan Eddy en Freddy en al de sponsors en fans die supporterden voor ons gedurende deze ongelooflijke ervaring en super zware week. We komen volgend jaar terug voor meer,’aldus nog Claes in een reactie.

Sven en Sven werden 25ste vandaag en eindigden 40 ste in de eindstand.

Bij de vrouwen wonnen  Sabine Spitz- Robyn de Groot de rit en werden derde in de eindstand.  Mariske Strauss -Annie Last werden tweede in de laatste rit en ook in de eindstand.  Esther Suss -Jennie Stenerhag werden derde vandaag, maar zijn wel de eindwinnaars van deze editie. ‘Ik ben zeer gelukkig.Ik denk dat ervaring het gehaald heeft  deze week,’zei Suss na afloop. Alice Pirard-Sabrina Eneux werden elfde in de rit en tiende in de eindstand.

 

Cadel Evans-George Hincapie wonnen de laatste rit en pakten ook de eindzege bij de masters. Bart Brentjens-Abraao Azevedo (Brazil)werden tweede in de rit en derde in de eindstand. De vorige leiders Tomi Misser- Ibon Zugasti werden derde in de rit en tweede in de eindstand op iets meer dan vijf minuten van Evans-Hincapie.

In de mixed categorie pakten Rissveds-Frischknecht hun zevende zege op rij.  Grant Usher en Amy Beth McDougall werden tweede voor Corrie Muller-Mari Rabie. Ook de eindzege staken ze op zak. De tweede plaats in de eindstand was voor ook voor de Zuid-Afrikanen Grant Usher- Amy Beth McDougall. Derde werden Johan Labuschagne-Catherine Williamson.

Foto’s: Nadine Carabin/Shaun Roy/Cape Epic/Sportzpics