Michiel Van der Heijden pakt U23 zege in Nove Mesto Na Morave

Michiel Van der Heijden pakt U23 zege in Nove Mesto Na Morave

ava

De Nederlander Michiel Van der Heijden heeft de wereldbekerrace voor beloften(U23) in Nove Mesto Na Marave op zijn naam geschreven.  Hij versloeg de Fransman Jordan Sarrou en de Nieuw-Zeelander Samuel Gaze.  Belgisch kampioen Bart De Vocht reed een knappe wedstrijd en eindigde zevende. Kevin Panhuyzen viel net buiten de top tien met een twaalfde plaats.

De Fransen Sarrou, Trarieux en Koretzky waren samen Samuel Gaze , Grant Ferguson en Michiel Van der Heijden de eerste leiders. Daarachter volgden Rodriguez en Bart De Vocht.

Na halfkoers liet Van der Heijden de Fransen Sarrou en Koretzky in de steek en sloeg dadelijk een klein kloofje.  Intussen had Jeff Luyten opgegeven. De Vocht kon zich handhaven rond de zevende plaats.

In de laatste ronde lag het podium helemaal vast. Bart De Vocht had een top tien plaats beet en ook Kevin Panhuyzen, die de hele wedstrijd rond de 16 de plaats reed, schoof nog enkele plaatsen op.  Beiden hebben hiermee ook een EK selectie te pakken.

We kregen van Kevin Panhuyzenvolgende reactie: ‘In de start was ik al redelijk goed weg en zat redelijk snel rond de 15de positie. In de derde ronde kreeg ik even een dipje en moest ik een klein beetje gas terug nemen. De laatste ronde wou ik alles op alles zetten en alleen Andri kon nog met me mee. De laatste klim was er wel teveel aan ik stond helemaal geparkeerd, maar toch een mooie 12e plaats waar ik heel tevreden mee ben.’

Uitslag:

1. Michiel Van der Heijden (Ned) in 1:16:05

2.  Jordan Sarrou (Fra)  + 0:31

3. Samuel Gaze (NZl) +1:58

4. Victor Koretzky (Fra) +1:59

5. Leandre Bouchard (Can) +2:20

6. Pablo Rodriguez Guede (Spa)+2:54

7. Bart De Vocht (Bel)+ 3:27

8. Howard Grotts (USA)+ 3:27

9. Grant Ferguson (GBr) +3:56

10. James Reid (ZAfr)+ 4:05

11. Andri Frischknecht (Zwi) + 4:16

12. Kevin Panhuyzen (Bel) +4:32