Zeges voor Lemmens, Cop, Daelmans en Mertens in Moedige Veldrijder Rijkevorsel

Zeges voor Lemmens, Cop, Daelmans en Mertens in Moedige Veldrijder Rijkevorsel

Rijkevorsel was op 09 november 2019 het decor voor de volgende editie van de Moedige Veldrijder. Dit jaar was het parcours enigszins aangepast door de werkzaamheden die er aan de gang waren op de baan. Dus geen start op de Zuiderdijk maar wel in de weide. Dat gaf een heel andere wedstrijd dan de edities voordien. Winst voor Mika Vijfvinkel bij de eerstejaars nieuwelingen – Aron Dockx bij de tweedejaars nieuwelingen – Victor Vandeputte bij de junioren – Sander Lemmens bij de U23.

In Rijkevorsels mochten de eerste jaars nieuwelingen en de tweede jaars nieuwelingen hun wedstrijd afzonderlijk betwisten. Bij de eerste jaars nieuwlingen hadden we 52 starters. Al vrij snel was duidelijk wie er over goede benen beschikte. Het waren de Nederlandse rijders Guus Van den Eijnden en Mika Vijfvinkel die het tempo bepaalden. Onder hun tweetjes mochten zij gaan uitmaken wie er de beste papieren had. Dit keer werd het voor Mika Vijfvinkel een mooie overwinning. De tweede plaats was voor Guus Van den Eijnden en de derde plaats ging verrassend naar Mike Uyterhoeven die een sterke remonte uit zijn benen haalde.

Bij de tweede jaars nieuwelingen kregen we 47 deelnemers aan de start. Het was uitkijken wie hier er het beste uitkwam. Het was vlug duidelijk dat er geen maat stond op de Belgische Kampioen Aaron Dockx. Hij pakte in Rijkevorsel zijn 11e zege van het seizoen. De tweede plaats ging naar Niels Ceulemans die al vrij snel de Belgische Kampioen moest laten gaan. Bengt Daelmans die langs het parcours de mooie aanwijzingen kreeg van Arne behaalde hiermee een mooie derde plaats.

De Junioren kregen maar liefst 58 kandidaten die mochten gaan uitmaken wie er de beste zou zijn. Niels Van de Putte had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Hij ging vlot van start en kon samen met Elio Clarysse het tempo voorin bepalen. Zij kregen ook Jonas Van Dijck en Milan Kuypers in hun spoor mee. Dat was voor Niels een paar man teveel. In de voorlaatste ronde ging het tempo de hoogte in en de eerste die een foutje maakte was Jonas Van Dijck. Daardoor konden de rijders die voorin in de groep zaten ervan profiteren. Dat was voor Victor Van de Putte het moment om door te zetten en vlot naar de overwinning te rijden.

Bij de elites zonder Contract en de beloften kregen we een groot deelnemersveld. Met maar liefst 61 deelnemers stonden ze klaar om er een boeiende wedstrijd van te maken. Het was belangrijk dat je een goede start nam want in het bochtige parcours met de technische hindernissen was het belangrijk dat je je eigen lijn kon rijden. De start werd gegeven en al gauw moesten heel wat renners voet aan de grond zetten bij de eerste passage in het bos. Voorin werd er niet gewacht. Er werd duchtig de pees op gelegd. We kregen voorin Gert Smets en Sander Lemmens die onder hun tweetjes mochten uitmaken wie de winst pakte. Lemmens was de beste van de twee. De derde plaats ging naar Joachim Van Looveren.

Bij de Masters A en Amateurs ging de overwinning vlot naar Kristof Cop toe. Hij kon zijn kalmte bewaren en mooie de bloemen mee huiswaarts nemen.Glenn Van Ginneken kwam na een paar weken rust terug in het veld en zette een voortreffelijke tweede plaats neer. Jo Pirotte behaalde een derde plaats.

Op Arne Daelmans bij de Masters B staat geen maat. Ook in Rijkevorsel pakte hij opnieuw de zege. Jef Paeshuyse die in het begin van de wedstrijd mee tempo maakte moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Danny Sleeckx.

Bij de Masters C pakte Dirk Mertens zijn overwinning. Het deed hem deugd om nog eens op het hoogste schavotje te staan. De tweede plaats ging naar Benny Vanstaeyen en het podium werd vervolledigd door De Cnodder Gert.

Bij de Masters D waren de beste papieren voor Nederlandse rijder Peter Meelburg. De tweede plaats ging naar Ivan Coopman en het podium werd vervolledigd door Patrick Zwinnen.

Bron : Nancy Aerts

Photos : Nancy Aerts