Moeizame start bij de eerste topcompetitie in Ranst

Moeizame start bij de eerste topcompetitie in Ranst

ava

Heel wat problemen bij het gebruik van de nieuwe software en de foto finish die ervoor zorgden dat er enkel de rijders van Block 1 hun wedstrijd konden vervolledigen tijdens de eerste topcompetitie in Ranst.

Een lange wachtrij bij de inschrijvingen ’s morgens aan de tent nabij het BMX parcours van Ranst; Het leek erop dat het niet allemaal vlotte maar er werd met man en macht gezocht naar de oplossingen. Na enige vertraging konden de wedstrijden van start gaan omstreeks de klok van 11 uur.

De Cruisers Girls mochten de eerste finale van de dag rijden. We kregen een mooie strijd te zien tussen Angie Vandeput en Bo Steurs. Beide dames fietsten een sterke finale maar het voordeel was voor Angie die op de laatste lijn nog wat meer power in de benen had. Bo werd mooi tweede en de derde plaats ging naar Lieze Crauwels.

Bij onze cruisers – 16 jaar kregen we een snelle start van Jordi Goovaerts. Hij liet zijn concurrenten merken dat hij de topvorm al te pakken had. Jarno Forrest en Thor Claessens deden er alles aan om het tempo van Jordi te volgen maar beide heren moesten zich vlug neerleggen bij de tweede plaats voor Jarne Forrest en de derde plaats voor Thor Claessens.

Cruisers 17 en ouder kregen we een mooie strijd te zien tussen Stijn Strackx en Thomas Cools. Het duel werd uitgevochten tot op de meet. Thomas nam de leiding en hield die vast tot en met de laatste bocht. Daarna zette Stijn de aanval in en reed naar zijn eerste overwinning. De derde plek was Yannick Bunneghem.

Derde finale van de dag was deze bij de cruisers 30+. Koen Vanduffel reed lange tijd in tweede positie en net als Jean Paul Colson beschikte hij over goede benen. Beide heren vochten voor de bloemen. Het was uiteindelijk Colson die de overwinning pakte. De derde plaats was voor Sammy De Schepper.

De jongste dames (girls 5/6 jaar) mochten als vierde de finale betwisten. Maxime Breugelmans nam de kopstart en gaf deze niet meer uit handen. Zij reed op een gemakkelijke manier weg van haar naaste concurrenten. Tweede plaats was voor Caeley Moull en de derde plaats was voor Saar Vermeiren.

Bij de girls 7/8 jaar kregen we een bliksemstart van Billy Goossens. Szekely volgde goed maar moest in Billy haar meerdere vinden. Ze was tevreden met haar tweede plaats. De derde stek was voor Ziko Boeckx.

De finale bij de dames 9/10 jaar; Kjelle Poets (regerend wereldkampioene) liet zien aan haar medefinalisten dat zij al de topvorm te pakkenhad. Aiko Gommers en Chloe Greenwoord mochten strijden voor de dichte ereplaatsten. Aiko uitkomende voor de BMX Club uit Zolder pakte haar tweede plek en Chloe werd derde.

Onze Kleinste boys 5/6 jaar kwamen in de 7e finale achter het starthekke. Brent Vandewalle miste zijn start volledig waardoor hij op achtervolging aangewezen was. Hij vocht goed terug en behaalde nog nipt de derde plaats. Vooraan werd het tempo bepaald door Lars Bosch. In zijn wiel vocht Seppe Aerts voor de derde plaats.

Bij de boys 7 jaar kregen we een superstart van Dries Brouns. Achter hem gingen zijn tegenstanders tegen de vlakte. Iljo Leyssen clubgenoot van Dries kon de valpartij mijden en reed knap naar de tweede plaats. Ook Brend Vanaerschot kon om de valpartij heen en werd de derde op het podium.

Nervositeit bij onze boys 8 jaar. Stef Lippens ging er als een speer vandoor maar Neo Tielens liet zich niet verrassen. Hij probeerde Stef het vuur aan de schenen te leggen maar kwam iets te kort. Stef nam de bloemen mee naar huis. Neo Tielens werd tweede en na hem kwam Sem Boeckx als derde over de finish.

De voorlaatste finale van block 1 werd verreden bij de boys 9 jaar. De Vlaamse Kampioen Matisse Geraerts nam een voortreffelijke start. Dieter Brouns ging goed mee in zijn wiel maar door een valpartij in de tweede bocht verloor hij alle kansen om mee te dingen voor de overwinning. De tweede plaats werd overgenomen door Nathan De FAuw en Tjorven Mertens eindigde als derde.

De laatste finale van de dag werd deze van onze boys 10 jaar. Hole Shot voor Jool Melis gevolgd door Gilles Mathy. Jasper Van Calster nestelde zich op de derde plaats. Niets veranderde er tijdens deze finale en dat werden dan ook de posities op het podium.

 

De rijders van Block 2 mochten starten met één ronde opwarming om zo de achterstallige tijd in te halen. Maar door protest van de rijders van Block 2 werd er kort vergaderd en werd er beslist om block 2 af te gelasten.

De wedstrijd voor hen zal verreden worden op zaterdag 28 augustus 2014 na de officiële trainingen van de Flandercup wedstrijd in Ranst. Meer info hieromtrent volgt later.

Foto’s: Geert Wijns en Nancy