Mostencross verliest zijn “burgemeester” Jef

Mostencross verliest zijn “burgemeester” Jef

Tijdens het weekeinde van 03 en 04 december 2022 stond er op de agenda van vele renners en rensters de Mostencross in Hoogstraten Meer op hun agenda. Het was een weekend waar iedereen naar uitkeek en waar vreugde en verdriet dicht bij elkaar lag.

Op sportief vlak verliep de organisatie in handen van Niels Koyen vlot. Hij kreeg niks dan positieve commentaren naar de aanpak van zijn wedstrijd. Maar helaas overschaduwde een ongeval op zondag het plezier en de vreugde die iedereen aldaar kon voelen. Een buurman Jef kwam hierbij om het leven. Met zijn stok en hoed groeide hij uit tot de mascotte van de Mostencross aldus Niels Koyen.

Niels Koyen was de bezieler van de cross in Hoogstraten – Meer. Hij is zelf een verdienstelijke renner maar de laatste jaren is hij minder actief omdat hij samen met zijn toekomstig vrouwtje Valerie Boonen aan hun huisje aan het bouwen zijn.

De afgelopen twee jaar ging de wedstrijd op de mosten niet door omwille van corona. Maar dit jaar deed de hele entourage er alles aan om een mooie wedstrijd te creeren op het domein van de Mosten. Het was afwachten hoe de renners/rensters erover dachten nu er wat meer zandpassages, bospassages, balken, heuveltjes elkaar opvolgden. Maar de meesten waren tevreden over de aanpak. Het is ook een parcours waar de supporters meer kunnen volgen van de wedstrijd.

Het deed dus enorm deugd om zo’n positieve complimenten te ontvangen. De wedstrijden die op de agenda stonden waren er allemaal om duimen van af te likken. Spanning en spektakel konden door de supporters gewaardeerd worden. Helaas sloeg het noodlot toe op zondag. Jef ging ’s middag over huis om een tas soep te gaan drinken bij moeder de vrouw. Bij het terugkeren naar het parcours liep het mis.

“De Burgemeester van de Mostencross” werd op de rennersparkign aangereden door een wagen. Het was een spijtig voorval. Onmiddellijk werden de hulpdiensten verwittigd en ook de MUG. Ze hebben er alles aan gedaan om Jef nog te redden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar hij haalde het niet.

De organisatie kreeg ’s avonds het spijtige nieuws te horen toen zij met z’n allen aan het eten waren. Je kan wel stellen dat de sfeer meteen omsloeg. Ze hebben hem op hun manier geeerd en hebben toen alles afgerond. Het zal nooit meer hetzelfde zijn nu Jef er niet meer is.

Maar één ding is zeker. De mostercross zal blijven bestaan en Jef zal altijd een speciale plaats krijgen in het hart van éénieder van ons.

RIP Jef.

Bron : Niels Koyen

Foto’s : Nancy Aerts – foto van Jef van organisatie