Mountainbike wedstrijd te Dessel

Mountainbike wedstrijd te Dessel

Relaas van de feiten gezien door de ogen van de rijders van MTB Vanomobilcycling

Peter Wuyts      Master

Afgelopen weekend was het tijd voor de open wedstrijd in Dessel. Ondanks dat de wedstrijd geen deel uitmaakt van een klassement, stond er in de reeks 40+ heel veel volk aan de start.

Na een goede start, kon ik als eerste het bos in gaan. Na 1 ronde kwamen Kurt Tempst en Wim Mertens aansluiten. Twee rondes later moest ik hen laten gaan. Op 1,5 ronde voor het einde kreeg Tempst af te rekenen met een lekke band, waardoor ik als 2de finishte achter Wim Mertens. Ronny Geerts vervolledigde het podium.

Op naar de volgende!

 Ibe Delbaere  Junior

Aangezien er dit weekend geen belangrijke klassementswedstrijden op het programma stonden trok ik naar de Ardennen om daar een mountainbike wedstrijd mee te pikken als stevige training. Het was een pittig parcours en de nodige regen maakte het nog wat lastiger. We stonden met ongeveer  30 renners aan de start. ik zat van bij de start vooraan en kon samen met een nieuweling een kloofje slaan waar ik de hele wedstrijd mee samen reed, de laatste ronde trok ik stevig door en kon hiermee mijn eerste overwinning binnen halen

Nick Bruynincks   Junior

dit weekend was er voor de grote geen wedstrijd. maar er was wel een open reeks  waar de nieuwelingen en junioren appart geklasseerd werden . het was een leuk parcour. ze hadden het een beetje verandert tegenover andere jaren. de start was dan ook belangrijk omdat je niet op veel plaatsen voorbij kan. ik was met de kopgroep mee weg maar na de eerste ronde viel ik waardoor ik een gat moest laten. door de val had ik last van mijn rug en heb ik het gat niet meer kunnen dicht rijden. zo ben ik als 2de junior over de finish gereden. ik had wel een goed gevoel van de wedstrijd.