Mountainbikeseizoen 2015 komt er aan

Mountainbikeseizoen 2015 komt er aan

2015 : een nieuw jaar , nieuwe kansen, nieuwe ploeg , nieuwe bike , nieuwe teammaten , nieuwe begeleiding. Het seizoen is eigenlijk voor de mountainbikers al in gang geschoten en zal weer het één en ander aan spanning te weeg brengen voor alle mountainbikers. Ben ik goed genoeg? Heb ik genoeg getraind? Hoe hard rijden de andere? Kan ik hen wel bijhouden? En meer van die vragen die een mountainbiker of -ster door het hoofd schieten vlak voor het nieuwe seizoen.

Het crossseizoen is ook voor veel mountainbikers een middel geweest om zonder een strakke riem in een wedstrijdritme te blijven. Nou, maak je geen illusie. Degene die vorig jaar goed waren zijn dat op een hele kleine uitzondering na nu ook. Mountainbikers weten normaal gezien net als alle sporters die fietsen in eender welke discipline heel goed wat te doen. Wintertrainingen doen met het oog gericht op hoe je je seizoen indeelt, is voor een biker wel erg belangrijk. Meerdaagse wedstrijden vergen een andere aanpak dan XC wedstrijden die meestal tussen 1 en 2 uur duren , ook andere trainingen zijn vereist per verschillende takken van de mountainbikesport.

Doelen stellen is wat keihard nodig is in deze tijd. Ga ik naar warmere oorden om de bulk van de kilometers te maken in prettiger omstandigheden of blijf ik thuis? En ga ik hier de kilometers trekken om in vorm te komen en de basis goed vast te zetten voor het komende seizoen. Een trainingskamp is best wel oké omdat je dan nergens anders mee bezig bent dan trainen , eten , rusten en herstellen. Het mountainbiken is een globale sport die veel inzet vereist om op een hoger plan te komen. Verschillende crossers hebben getracht in het WB circuit een vuist te maken maar slagen daar maar zelden in. Mountainbikers hebben zo veel body en conditie wat vaak nodig is om de gigantisch zware wedstrijden te overleven en om meerdaagse wedstrijden te rijden.

Het materiaal is voor sommige renners ook wel vaker een zorgenkindje omdat fabrikanten niet zelden door externe problemen de fietsen niet op tijd kunnen leveren en dan is het vaak stress zo vlak voor het nieuwe seizoen. Tijd heb je meestal wel nodig om te wennen aan je nieuwe fiets als je overgestapt bent naar een ander team en alles dient goed afgesteld te zijn en goed te werken naar ieders behoefte.
Offroadbiking zal aanwezig zijn bij een groot gedeelte van de wedstrijden in België en Nederland. Echter niet alle wedstrijden zullen door ons bezocht worden omdat wij freelancers zijn. Met hart en ziel storten wij ons ook weer op het nieuwe seizoen en houden u op de hoogte van de lotgevallen van de dames en heren mountainbikers.

Jan v Dijk