MTB Open en Kids Serie op 28 februari in Dessel

MTB Open en Kids Serie op 28 februari in Dessel

 

Op 28 februari wordt het mountainbike seizoen 2016 weer op gang geschoten met de eerste manche van de MTB KIDS SERIES. Er is een wedstrijd voor licentie en niet – licentie houders in de volwassen categorieën op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark in Dessel.

Het wordt alweer de zesde editie van deze organisatie in Dessel door de off-road club BMX 2000 DESSEL.

Van bij de start zes jaar geleden tot nu is deze wedstrijd elk jaar gegroeid en hopelijk wordt het ook dit jaar weer een mooie seizoen opener van het nieuwe mountainbike seizoen.

Net zoals de vorige edities wordt er ook nu in de ochtend begonnen met de OPEN RACE voor volwassenen. Hier kunnen zowel licentiehouders als dag rijders aan deelnemen in twee categorieën, jonger dan 40 jaar en ouder dan 40 jaar. Ook is er een reeks voorzien voor de jongeren in de YOUTH SERIES en de dames krijgen ook een aparte uitslag met podium.

Vanaf de middag is het dan de beurt aan de kids vanaf 7 jaar tot 15 jaar, ook hier is er de kans om deel te nemen als dag rijder in de dikke banden reeksen.

Het parcours zal zowat het zelfde zijn als vorig jaar en wie er de afgelopen jaren heeft deelgenomen weet dat het een mooi maar technisch en zwaar parcours is in de Braselse bossen, ook zit de BMX startheuvel er weer bij. Wellicht voor de laatste keer in deze vorm, want in september starten er werken op de BMX baan en zal er een nieuwe startheuvel komen.

Inschrijving, douches en kantine is op de bovenverdieping van de sporthal.

Wie nog meer info wenst over deze MTB wedstrijden kan zich steeds wenden tot de club website www.bmx2000.be of via de site www.flandersmtbseries.be

Bron: PM