MTB Team Wilier-Force voorgesteld

MTB Team Wilier-Force voorgesteld

Ons land is weer een MTB team rijker.  Afgelopen weekend was de vernieuwde vestiging van het gerenommeerde Italiaanse fietsenmerk Wilier Triestina, gelegen in Rosano – Veneto (Italië) het decor voor de presentatie van het Wilier Triestina cycling project. Hierbij werden zowel het “ROAD” project “Wilier Triestina – Selle Italia” als het “OFFROAD” project “Wilier Force Squadra Corse” voorgesteld. Onder het toeziend oog van enkele Italiaanse sportgrootheden als tweevoudig Giro winnaar Gilberto Simoni, Moto GP rijder Marco Melandri en Italiaans wielerbondscoach Davide Cassani werden klinkende namen als Filippo Pozzato, Massimo Debertolis, Tony Longo en Johnny Cattaneo aan pers en publiek voorgesteld. Opmerkelijk was dat er naast deze grote namen ook een aantal Belgen aanwezig waren: renners en staff van de Belgische afdeling van “Team Wilier-Force”.

Het Italiaanse offroad team “Wilier-Force Squadra Corse” onder leiding van voormalig wereldkampioen Massimo Debertolis werd opgericht in 2015. Het team bestaat uit een aantal uitstekende renners waarbij o.a. Tony Longo, Johnny Cattaneo, Enrico Franzoi en nog een aantal andere Italiaanse renners. Naar analogie van het Italiaanse team werd in 2016 het Belgische “Team Wilier-Force” boven het doopvont gehouden door Remy Ooms en Pieter Van Hemelen van Elro Sport BVBA – het agentschap dat het befaamde Italiaanse fietsenmerk Wilier Triestina in de Benelux en Duitsland vertegenwoordigt met als doel het fietsenmerk -dat vorig jaar zijn 110e verjaardag vierde – exposure te geven in de mountainbikesport in de Benelux.

De renners die deel uit maken van het team zijn: Philip Van Hemelen, Sven Janssens, Stijn Van Boxstael en nieuwkomer voor 2017 Mathias Cloostermans.

Al deze renners kunnen de afgelopen jaren een heel aantal mooie resultaten voorleggen in de mountainbike XCO en vooral Marathon discipline. Zo stonden ze allen vorig jaar nog aan de start van het WK MTB Marathon in het Franse Laissac. Het spreekt voor zich dat ze ook voor 2017 heel veel motivatie en ambitie hebben om Team Wilier-Force in de kijker te fietsen. De renners zullen komend seizoen een wedstrijdprogramma afwerken dat bestaat uit XCM-wedstrijden in binnen -en buitenland, aangevuld met een aantal XCO wedstrijden. Het seizoen wordt aangevat met de nodige ambitie: het doel is om zich in de Belgische wedstrijden te manifesteren en een aantal mooie resultaten te laten optekenen. Daarnaast zullen ze ook een aantal UCI MTB Marathon Series wedstrijden rijden met als doel de kwalificatie voor het WK Marathon in Duitsland eind juni. Om hun doelen te bereiken kunnen de renners beschikken over een uitstekende omkadering en topmateriaal. Wilier Triestina levert een topmountainbike af waarmee goede prestaties mogelijk zullen zijn. Daarnaast zijn er ook nog een aantal belangrijke sponsors zoals Force (helmen, fietsbrillen en accessoires), Castelli (kledij), Gaerne (schoenen), Miche (wielen), Selle San Marco (zadels),… De renners en de staff van het team kijken reikhalzend uit naar het nakende seizoen waarbij naast het wedstrijdgebeuren ook veel belang wordt gehecht aan teamspirit en veel fun, zowel op als naast de bike.

Stijn Van Boxstael is één van de renners van dit ambitieuze team: “Het was een fantastische ervaring om samen met enkele grootheden uit het Italiaanse wielrennen en mountainbiken op het podium te mogen staan tijdens de ploegvoorstelling. Ik ben dan ook het team, alle sponsors en de mensen uit mijn dagdagelijkse omgeving zeer dankbaar. Het is immers niet altijd evident om naast een fulltime job met de sport bezig te zijn, maar ik kan best wel tevreden zijn over mijn prestaties. Naast een overwinning en enkele mooie ereplaatsen in Belgische wedstrijden rijd ik zo veel mogelijk wedstrijden van de UCI MTB Marathon Series. (Vergelijkbaar met de Wereldbeker) Afgelopen jaar slaagde ik er in om 4 keer top 20 te rijden in deze wedstrijdenserie, waarvan een 5de plaats 1 van mijn hoogtepunten van het seizoen was. In de Marathon UCI ranking sta ik momenteel op een 31ste plaats en daar ben ik tevreden mee, maar ik hoop dat ik in 2017 nog een stapje voorwaarts kan zetten.”

Bron: PM Stijn Van Boxstael