Nederlanders domineren eerste EK ronde in Zolder

Nederlanders domineren eerste EK ronde in Zolder

De eerste ronde van het EK in Zolder is gereden en het is opvallende hoe de Nederlanders vele reeksen domineren. De Nederlandse wereldkampioene Laura Smulders won bij de Women elite. Dave van der Burg pakte de zege bij de Men Elite voor zijn landgenoot Nick Kimmann. Maar ook de Belgen met ondermeer Jaro Spooren, Niels Appermont, Robyn Gommers, Wannes Magdelijns en Michael Bogaerts en de Letten en de Britten zaten meermaals in de top drie. Ook vele nationaliteiten aan de start. Ongetwijfeld door het paasweekend, maar ook met het komend WK BMX van in juli op dezelfde track. Een overzicht.

Bij de Boys 11 was het de Est Sten Tristan Raid die de overwinning pakte voor onze landgenoot Jaro Spooren en de Brit Oliver Kendall. Bij de Girls 11/12 was de Britse Freia Challis de beste voor de Zwitserse Joy Stiplovsek en de Britse Elsa Rendall, die het familiefeest bij de Rendalls compleet maakte. De Let Kristens Apels zegevierde bij de Boys 12 voor de Tsjech 2 Viktor Oldrich Chudoba en de Brit Taylor Hunt.

Bij de Boys 13 pakte de Let Edgars Langmanis de zege voor onze landgenoot Niels Appermont en de Tsjech Lukáš Kadlec. Bij de Girls 13/14 won de Nederlandse Lissi van Schijndel voor haar landgenote Verona van Mol en de Britse Betsy Bax.

Bij de Boys 14 won de Deen Hjalte Bech Feldt voor de Nederlander Bart Bakker en de Fransman Baptiste Jupille.

Bij de Girls 15/16 ging de zege naar de Zwitserse Thalya Burford voor onze landgenote Robyn Gommers en de Française Lea Brondjoc. Meervoudig wereldkampioene Kjelle Poets werd vierde.

De Zweed Einar Lindberg zegevierde bij de Boys 15/16 voor de Italiaan Marco Radaelli en onze landgenoot Wannes Magdelijns.

De Nieuw-Zeelandse Jessie Smith versloeg de Française Tessa Martinez bij de Women Junior. De derde plaats was voor de Zwitserse Zoë Claessens.

In de Men Junior de Brit Ross Cullen de sterkste voor de Let Edvards Glazers en de Nederlander Bart van Bemmelen. Opvallend in deze finale zaten vijf Fransen.

Bij de Men 17-24 won de Let Ansis Uskaurs voor de Nederlander Elwin Remmerts en diens landgenoot Rody van den Heuvel.

In de Men 25+ zegevierde de Brit Calum Strickland voor de Let Klavs Lisovskis en onze landgenoot Michael Bogaerts.

Bij de Women 17 was de Slovaakse Madarasova de beste voor de Britse Emily Green en de Nederlandse Annemarie Möhlmann.

Wereldkampioene Laura Smulders zegevierde bij de Women Elite voor de Australische Saya Sakakibara en de Deense Simone Tetsche Christens.

Bij de Men Elite zagen we de Nederlanders Dave van den Berg op het hoogste podium en zijn landgenoot Nick Kimmann net een trapje lager staan. Derde was de Zwitser Simon M. Marquart.

Foto’s: Jef Bams