Niels Albert boekt tweede zege in Ruddervoorde

Niels Albert boekt tweede zege in Ruddervoorde

ava

Niels Albert heeft zondag in Ruddervoorde de concurrentie op een hoopje gereden. De Belgisch kampioen kwam met een mooie voorsprong als eerste over de meet na een zeer sterke Bart Aernouts. Klaas Vantornout liet Sven Nys nog achter voor de derde plek.

Het waren Zdenek Stybar en Steve Chaniel die vanaf de start het tempo bepaalden. Het duo kreeg een kleine voorsprong maar werd onder het commando van onder meer Kevin Pauwels bijgehaald. Sven Nys kende een mindere start en raakte verzeild in de tweede achtervolgende groep samen met Klaas Vantornout.

Aan het einde van de tweede ronde kwam alles terug samen. Het moment voor Stybar om zijn kans nog eens te wagen. Chaniel probeerde opnieuw in zijn wiel te kruipen, maar moest al snel lossen. Het was een verrassend sterke Bart Aernout die alleen op zoek ging naar de wereldkampioen.

De renner van Rabobank slaagde er in en kwam zelfs na een materiaalwissel van Stybar alleen aan de leiding. Aernouts hield dapper stand totdat Niels Albert met nog drie ronden te gaan aansloot. De Belgisch kampioen was net te sterk voor Aernouts en ging er alleen vandoor.

Klaas Vantornout keerde samen met Sven Nys nog terug naar de kop van de wedstrijd, maar ze moesten tevreden zijn met een respectievelijke derde en vierde plaats.  Bart Wellens snelde Stybar nog voorbij naar de vijfde plek. Kevin Pauwels kon het tempo vandaag door zware problemen met zijn rug niet volgen en kwam binnen op een teleurstellende dertiende plaats.

Wietse Bosmans neemt revanche in Ruddervoorde

Wat in zijn thuisgemeente Kalmthout vorige week niet lukte, lukte vandaag in Ruddervoorde wel voor Wietse Bosmans. De belofte van BKCP Powerplus nam halfweg de koers het heft in handen en liet de concurrentie achter. Tijmen Eising werd tweede voor –een terugkerende- wereldkampioen Lars van der Haar.

Vinnie Braet leek lang onderweg naar de overwinning maar viel in de laatste ronde net naast het podium. De Nederlander Mike Teunissen werd na een sterke wedstrijd vijfde.

Wout van Aert klopt Quentin Jaureguie

Wout van Aert heeft in een spannend duel Quentin Jaureguie geklopt bij de junioren. Het duo –dat er al vroeg op uit trok- bikkelde tot in de laatste ronde voor de eerste positie. Wout van Aert toonde zich uiteindelijk het snelste en kwam met een kleine voorsprong als winnaar over de lijn voor Jaureguie.

Mathieu van der Poel kende een zeer slechte start, maar knokte zich nog terug naar de derde plaats, gevolgd door Daan Soete en Daan Hoeyberghs.

Helen Wyman vlot naar zege in Ruddervoorde

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Helen Wyman. De Britse reed al bij de start weg samen met Nikki Harris. Harris kon echter niets beginnen tegen de ontketende Wyman en moest tevreden zijn met de tweede plek. Lucie Lefeure-Chaniel vervolledigde het podium. Belgisch kampioen Sanne Cant werd nog zevende.

Stijn Caluwé snelste bij nieuwelingen

Stijn Caluwé heeft in Ruddervoorde de eerste manche van de Superprestige op zijn naam geschreven. De Belgisch kampioen bij de nieuwelingen had aan de meet vijf seconden voorsprong op Yannick Peeters. De snel gestarte  Thomas Joseph moest in een sprint om de derde plaats Gianni Van Doninck voor laten.

Brecht Toelen