Niels Albert is coach af van Wout van Aert

Niels Albert is coach af van Wout van Aert

De storm rond Wout van Aert die momenteel 23 jaar oud is, is nog niet geluwd. Er is nog heel wat te doen rond de persoon van Aert. Maar de renner heeft er zelf genoeg van dat er heel wat wordt gecommuniceerd rondom het al dan niet samen gaan met verschillende ploegen. Maar hij wordt zelf door de eigen ploeg niet op de hoogte gesteld. Eén ding is duidelijk Wout van Aert wil zich terug volledig willen concentreren op zijn veldritseizoen. Het zal dan wel zonder Niels Albert gebeuren.

Niels Albert is vier jaar de persoonlijke begeleider geweest van Wout van Aert en werkte ook als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace. De ervaring die Albert tijdens zijn veldritcarrière heeft opgebouwd wou hij graag met zijn poulain delen. Deze tandem gaf een mooi resultaat want Wout van Aert kon mooie overwinningen boeken. Zelfs de wereldtitels en de Belgische titels kon hij toeschrijven aan de ervaring die Albert hem heeft gedeeld.

Doch wil Niels Albert,  die pas vader is geworden, nu wat meer tijd doorbrengen met zijn gezin. De overstap van Wout van Aert naar Lotto Jumbo op het einde van volgend jaar heeft niks te maken met de beslissing van Albert. Hij wil zijn kind Alexine zien opgroeien. Ook bepaalde gebeurtenissen in zijn leven hebben hem tot nadenken gezet, vandaar deze beslissing.

Het betekent wel niet dat Niels Albert volledig uit de veldritwereld zal verdwijnen. Zijn aandeel gaat nog steeds zijn om bij de ploeg Pauwels Sauzen – Vastgoedservice zich toe te leggen om jonge talenten aan te trekken binnen zijn ploeg en deze dan naar eigen kunnen te begeleiden.

We wensen hem alvast heel veel succes toe in zijn nieuwe rol en gunnen hem heel veel toffe momenten met zijn gezin.

Bron : Pauwels Sauzen Vastgoedservice

Publicatie : Nancy Aerts