Niels Albert : ploegleidier bij Vastgoedservice-Golden Palace

Niels Albert : ploegleidier bij Vastgoedservice-Golden Palace

ava

Niels Albert wordt ploegleider bij veldritploeg Vastgoedservice-Golden Palace. Dat heeft de voormalige wereldkampioen bekend gemaakt op een persconferentie. De ex-veldrijder moest in mei plots definitief stoppen met veldrijden door hartproblemen, maar Albert blijft dus wel actief in het wereldje. Eerder zei Albert ook al dat hij op termijn een fietswinkel wil openen.

Albert sloot als veldrijder zijn carrière af bij het BKCP-Powerplusteam van Philip en Christoph Roodhooft, ook Alberts manager. Albert reed vijf jaar lang voor het team van Roodhooft, maar stapt als ploegleider van Vastgoedservice – Golden Palace nu over naar een rechtstreekse concurrent van BKCP.

Vastgoedservice is een team dat onder meer door voetballer Timmy Simons uit de grond werd gestampt. Het heeft zowel een veldritteam als een team voor de weg, met onder meer Kevin Hulsmans. In het veldritteam zal Niels Albert onder meer de renners Rob Peeters en Wout Van Aert onder zijn hoede nemen.

Niels Albert reageert bijzonder enthousiast. “Ik had een aantal voorstellen op zak, maar ik koos bewust voor het nog relatief jonge, maar lange termijnproject van Vastgoedservice-Golden Palace”, klinkt het. “Ik ben er van overtuigd dat ik een meerwaarde kan betekenen voor het zevental dat binnen een paar weken mee zijn stempel hoopt te drukken op het veldritgebeuren. Dat ik in mijn carrière op het allerhoogste niveau heb gecrost, heeft een aantal voordelen. Zo ken ik de tegenstanders van Rob Peeters, Jan Denuwelaere en Joeri Adams als mijn broekzak. Daarnaast is het een uitdaging om ook de jonge talenten Wout Van Aert, Jens Adams, Yannick Peeters en Jelle Schuermans naar een hoger niveau te stuwen. Dat ik met Wout meteen met een beloftenwereldkampioen kan samenwerken beschouw ik als een eer. Wout is het type renner waarin ik mezelf herken.”

Kopmannen Wout Van Aert en Rob Peeters reageren bijzonder verheugd. “Dit is niet alleen een stap voorwaarts voor het team, maar ook voor mij persoonlijk. Er wordt heel wat van mij verwacht de komende jaren. Dat heeft Niels jaren geleden ook meegemaakt. Ik reken er op dat hij me rustig kan houden”, aldus onze wereldkampioen.

“Wie wil er nu niet samenwerken met Niels Albert?”,  lacht Peeters. “Als generatiegenoot is Niels altijd een klasse sterker geweest dan mij, maar we hebben wel dezelfde manier van crossen: zo hard mogelijk trappen. Ook al ben ik een jaar ouder, ik ben ervan overtuigd dat ik nog iets van hem kan opsteken. Bovendien zie ik het ook op persoonlijk vlak klikken tussen ons twee.”

Ook teammanager Geert Vanhoof is in de wolken. “We hebben op korte termijn een team samengesteld waar we jaren mee naar de oorlog kunnen. Zowel wat renners als begeleiding betreft. Maar met de ervaring en uitstraling van Niels Albert hebben we een extra troef in handen: Niels is tweevoudig wereldkampioen en één van de allergrootste crosstalenten ooit. De knowhow en ervaring die hij opdeed, kan hij nu proberen over te brengen op onze eigen talenten.”

Julie Limbos, woordvoerster  van Golden Palace : “Reeds van  bij de start van het team in januari 2014 , tevens onze start als co-naamsponsor, toonde het  management van het team  zich  heel ambitieus in de uitbouw van het team. Met het aantrekken van Niels Albert zet het team nog een grotere stap naar de absolute top. Hier kunnen onze jonge toptalenten alleen maar beter van worden.​

Bron : VTM nieuws van dinsdag, 02 september 2014 en PM Vastgoedservice-Golden Palace.