Niels Albert verslaat Mathieu Van der Poel in millimeterspurt in St.-Niklaas

Niels Albert verslaat Mathieu Van der Poel in millimeterspurt in St.-Niklaas

ava

Niels Albert heeft in St-Niklaas de Grote Prijs De Ster gewonnen. Hij klopte in een millimeterspurt Mathieu Van der Poel. Rob Peeters werd derde. Het was de eerste topcross van tien die in dubbel zoveel dagen in de eindejaarsperiode gereden wordt.

Niels Albert, Mathieu Van der Poel en Rob Peeters waren de snelste vertrekkers. Sven Nys leidde de achtervolgende groep.

Halfkoers lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Van der Poel  reed in een zandstrook weg van toekomstige ploegmaat Albert, die in het wiel van Peeters bleef hangen. Het trio bleef aan de leiding en de winnaar kwam uit dit groepje.

Op anderhalve ronde van het einde voerde Albert het tempo wat op. Van der Poel klampte aan en Peeters moest eraf. Het kwam tot een beklijvende millimeterspurt die Albert nipt won van de Nederlander. Peeters werd derde en Sven Nys vierde.

In de spurt kroop Van der Poel doordat hij bijna tegen fotografen aanknalde. Maar eind goed, al goed en de BKCP-renner werd zo opnieuw tweede bij de profs. Het belooft alvast voor de toekomst.