Niels en Nick Vanpol schitteren in Stoumont

Niels en Nick Vanpol schitteren in Stoumont

ava

Nick en Niels Vanpol reden een sterke wedstrijd in de eerste Belgacom MTB GP van het seizoen in Stoumont. Nick was de sterkste van allemaal bij de nieuwelingen. Tweelingbroer Niels stopte voorbeeldig af voor zijn broer. De twee No Drugs Conceptrenners zijn op goede weg voor een succesvol seizoen.

De gebroeders Vanpol hadden duidelijk veel geleerd van de stage die ze een aantal weken geleden hadden. Ze namen gezwind de moeilijke afdalingen in Stoumont. Het was nog eens een mountainbikewedstrijd uit vervlogen tijden. Het regenweer had de omloop herschapen in een modderpoel met moeilijk berijdbare en gladde stukken.

Nick Vanpol voelde zich duidelijk in zijn sas en nam het initiatief. Hij bereikte solo de finish. Broer Niels deed voorbeeldig afstoppingswerk en liet in de finale de Nederlander Milan Vader achter zich.’Ik had mijn pols gebroken in het begin van het seizoen en wist niet hoe ver ik nu stond. Ik kon aansluiten bij de koplopers en ging dan op mijn eigen tempo door. Ik had verwcht om in de top-3te rijden, maar met dit ben ik meer dan blij. Nu op naar Malmedy, waar ik ook in de top-3 wil eindigen,’ zei Nick.

Ook Niels reed sterk. ‘Ik had meer van de cyclocrossers verwacht. Ik stopte af voor Nick. Ik heb nog geprobeerd tot bij Nick te rijden. In een afdaling ben ik nog gevallen en dan was het over.‘.