Niels Vandeputte zegeviert bij nieuwelingen in Zonhoven

Niels Vandeputte zegeviert bij nieuwelingen in Zonhoven

 

De nieuwelingenwedstrijd in Zonhoven werd een prooi voor Niels Vandeputte. De 15-jarige Belg van Enertherm-BKCP haalde het voor zijn Nederlandse ploegmaat Perry Frijters. De Belg Arno Van den Broeck werd derde.

De 77 nieuwelingen maakten er een spannende wedstrijd van. En het was Vandeputte die aan het langste eind trok. “Mijn hele mond zit vol zand”, lachte Vandeputte na afloop. “Gelukkig ben ik een grote fan van zanderige omlopen. En die kuil is echt fantastisch. Dit is veruit de mooiste zege uit mijn nog jonge carrière. Mijn start was redelijk goed. Ik dook als vierde of vijfde het veld in en kon vrij snel opschuiven naar de kop van de wedstrijd.”

In de derde van vier ronden gooide Vandeputte zijn metgezellen overboord. “Ik ging met een kleine voorsprong de laatste ronde in en die kon ik gelukkig vasthouden.” Frijters reed op zijn beurt solo naar de tweede plaats. “Ik moest zowat de hele wedstrijd achtervolgen”, aldus de Nederlander. “Dat ik uiteindelijk tweede word, is dan ook een opsteker.”

Bron: PM Golazo