Nieuwe route voor KronplatzKing 2019

Nieuwe route voor KronplatzKing 2019

Voor de vierde editie van de KronplatzKing, die op 21 juli 2019 plaatsvindt, hebben de organisatoren van de meest spectaculaire eendaagse rit door de Zuid-Tiroolse bergen een nieuwe route uit hun hoed getoverd. Terwijl de korte afstand “PRINCEClassic” onveranderd blijft ten opzichte van voorgaande jaren en alleen in termen van afstand en hoogte opnieuw is gemeten, zijn er verreikende veranderingen in de lange afstand aangebracht.

De “KING Marathon” werd met bijna zeven kilometer ingekort tot een totale lengte van 73,5 km en de totale hoogte werd aanzienlijk teruggebracht tot 3.250 meter. De organisatoren hopen dat de nieuwe “KINGMarathon”-route de lijdenstijd van de deelnemende mountainbikers zal verkorten, zoals OC-baas Maurizio Kastlunger uitlegt: “We hebben dus gereageerd op de wensen van onze deelnemers. De duur van de race wordt door de veranderingen iets verkort, het rijplezier wordt nog groter. Over het geheel genomen bieden wij minder kwantiteit, maar meer kwaliteit.

Om dit te garanderen werd na de eerste beklimming van het startpunt St. Vigil naar Rit een nieuw tussenstuk geïnstalleerd, waarna de twee banen van verschillende lengtes elkaar weer ontmoeten, zodat beide routes de reeds beruchte beruchte bergachtige aankomst op de Kronplatz bevatten.

De nieuwe doorgang zelf leidt over de pas bij Rit naar Wengen en passeert de boerderijen Biei – Rung in het dal, voordat het over de Forcela da Cians gaat, een inspannende, bijna twee kilometer lange hellingbaan met 230 meter hoogteverschil en hellingen tot 20%, terug naar de oorspronkelijke route. In ruil voor deze verlenging is het laatste deel van de lange strook aan de noordzijde van de Kronplatz aanzienlijk ingekort ten opzichte van 2018.

Het rijplezier, waar de koning van de Kronplatz altijd al voor heeft gestaan, lijdt er niet onder. Kastlunger bevestigt: “Alle freeride-ritten vanaf Piz de Plaies en vanaf de Kronplatz over de Furciatrail, waar de deelnemers kunnen kiezen tussen een eenvoudigere maar langere of kortere maar technisch veeleisender variant, blijven ongewijzigd.

In totaal zullen opnieuw tot 800 mountainbikers in totaal acht kilometer freeride afdalingen en negen kilometer paden aangeboden krijgen – plus – dankzij de routewijziging van dit jaar – een aanzienlijke toename van het panoramisch uitzicht op de Dolomieten en het natuurpark Fanes-Sennes-Braies.

Online registratie mogelijk

De online registratie voor het hoogtepunt van de race in de Zuid-Tiroolse Dolomieten loopt sinds oktober 2018. Wie zich voor 30 juni 2019 inschrijft, krijgt een startnummer voor € 70,-.

 De routes van het Plan de Corones King 2019  

PRINCEClassic: 49 km, 2.160 Hm → Routeprofiel
KINGMarathon: 73 km, 3.250 Hm → RouteprofielFoto: KronplatzKing MTB