Nino Schurter-Matthias Stirnemann pakken ook zesde rit in Cape Epic, Claes-Carabin 17 de

Nino Schurter-Matthias Stirnemann pakken ook zesde rit in Cape Epic, Claes-Carabin 17 de

Nino Schurter-Matthias Stirnemann hebben ook de zesde rit van de Cape Epic gewonnen. Het Zwitserse duo versloeg in de koninginnenrit Hector Leonardo Paez-Max Knoxx. Nicola Rohrbach-Daniel Gasmayr werd derde. Het eerste Belgische duo was Claes-Carabin op een 17 de plaats. Nys-Vanthourenhout eindigde als 37 ste.

In het algemeen klassement hebben Schurter-Stirnemann nu een voorsprong van bijna 7 minuten op Sauser-Kulhavy. Paez-Knoxx komen nu postvatten op de derde plaats.

Claes-Carabin doen het nog altijd goed met een elfde plaats. Frans Claes doet zijn relaas.’s Morgens was het weer zeer fris, beetje vochtig en wat wind. Sébastien Carabin kleedde zich dikker aan, maar opnieuw trof de koude zijn spieren. In de etappe die ons op papier het beste moest liggen (veel klimwerk) reden we quasi als laatste elite team Groenlandberg op. Ook de eerste 2 masters teams (met Evans/Hincapie) reden ons voorbij. Gelukkig werd het geleidelijk warmer en Seba kreeg alsmaar betere benen. Zo nestelden we ons in het wiel van Bart Brentjens. Na waterpunt 2 was het eindelijk warm genoeg voor Seba om zijn beenstukken en lange vest uit te gooien en was ons treintje vertrokken. We raapten in de resterende 2,5 uren nog heel wat teams op en reden een aanvaardbaar tempo naar de finish. Voor Seba werd het een zware dag, maar ik ben blij dat hij heeft volgehouden en dat we zo zelfs onze 11e plaats nog kunnen behouden! Morgen nog een snelle laatste etappe naar de eindmeet! Duimen voor warm weer aub!. Luipaarden houden niet van 10 graden,’lacht Frans.

Nys-Vanthourenhout staan 43 ste geklasseerd.

Bij de vrouwen gingen thuisrijdster Mariske Strauss met haar teamgenoot Annie Last met de zege aan de haal. Süss-Stenerhag werden tweede en zullen zonder ongelukken de eindzege pakken.  Ze leiden met meer dan 35 minuten op de winnaars van vandaag Strauss-Last. Spitz-de Groot staan derde. Als derde in deze rit gingen Buchaner-Vorster over de streep.

Cadel Evans-George Hincapie waren opnieuw outstanding bij de masters. Ze klopten Brentjens-Azevedo en de Spaanse leiders Misser-Zugasti. Evans-Hincapie staan tweede, Brentjens-Azevedo derde in het klassement.

Jenny Rissveds-Thomas Frischknecht etaleerden nogmaals hun suprematie met een zege in de mixed categorie. Zonder tegenslag zullen ze morgen ook de eindzege pakken.

Foto’s: Shaun Roy/Greg Beadle/ Cape Epic/ Sportzpics en Frans Claes