Nino Schurter-Matthias Stirnemann zegevieren in vijfde rit Cape Epic

Nino Schurter-Matthias Stirnemann zegevieren in vijfde rit Cape Epic

Het Scott-Sram team speelde vandaag haasje over voor de twee eerste plaatsen. Start en aankomstplaats voor de vijfde rit in deze Cape Epic was Elgin en er waren 2100 hoogtemeters te overwinnen. Nino Schurter-Mathias Stirnemann wonnen de vijfde rit voor hun ploegmaten Michiel van der Heijden-Andri Frischnecht. Sauser-Kulhavy werden derde. De Belgen Frans Claes-Sebastien eindigden vijftiende. Sven en Sven eindigden 60ste.

Schurter-Stirnemann zijn de nieuwe leiders voor Sauser-Kulhavy op 50 seconden en de vorige leiders Fumic-Avancini, nu op 9 minuten. Claes-Carabin zakken een plaatsje en zijn nu elfde. Nys-Vanthourenhout staan als 71 ste geklasseerd.

Frans Claes gaf na aankomst volgende reactie via Facebook. ‘Ik wist van de verkenning een maand geleden dat de trails rondom oak-valley super fun zijn maar wel loodzwaar als ge een slechte dag hebt… En dat was het vandaag dan ook! Het weer sloeg ook ineens om van volle zon, droge lucht en 36 graden naar bewolkt, vochtig en 12graden. Seba had heel de rit een slecht gevoel en blauwe knieën. We probeerden nog wel zo hard mogelijk te rijden en kwamen zo bij Avancini/Fumic… Enkele teams reden lek en zo schoven we aardig op! Er was toen hoop dat het beter zou gaan… Maar dat gebeurde niet en zo werd het vandaag een kleine lijdensweg. Met morgen de mega zware queenstage is er zeker nog geen man over boord en het belangrijkste is dat we nog steeds in deze super veeleisende wedstrijd zitten! En nog steeds meedoen voor een mooie ereplaats! Nu gaan we de batterijen opladen en morgen er terug met goede moed tegenaan! Komt wel goed dan,’aldus Claes.

Bij de vrouwen waren Sabine Spitz-Roby de Groot opnieuw aan het feest. Ze klopten Süss-Stenerbag en Ariane Lüthi-Adelheid Morath. Süss-Stenerbag blijven leidsters met iets meer dan 12 minuten voorsprong op Spitz-de Groot. Derde zijn Strauss-Last.

Cadel Evans-George Hincapie pakten opnieuw de ritzege bij de masters. De leiders Misser-Zugasti werden tweede voor het duo Brentjens-Azevedo. Geen wijzigingen in het klassement.

In de mixed categorie zegevierden Jenny Rissveds-Thomas Frischknecht opnieuw. Ze blijven outstanding leiders met meer dan 42 minuten voorsprong op Usher-McDougall.

Foto’s: Shaun Roy/Dominic Barnardt/ Cape Epic/Sportzpics