Nino Schurter outstanding in Nove Mesto Na Morave

Nino Schurter outstanding in Nove Mesto Na Morave

ava

Wereldkampioen Nino Schurter heeft er een onemanshow van gemaakt bij de elite heren.  De Zwitser klopte de Fransman Stephane Tempier en de Duitser Moritz Milatz met voorsprong.  Jonas De Backer reed een superrace en was de beste Belg op een 21 ste plaats. Sven Nys eindigde als 25 ste, net voor Ruben Scheire.

De thuisrijders Andrej Cink en Jaroslav Kulhavy konden hun ambities vlug opbergen nadat ze een lekke band kregen. Dat was ook het geval voor Julien Absalon die na een val alle winstkansen in rook zag opgaan.

Dat maakte de weg vrij voor een demonstratie van de wereldkampioen. Samen met zijn landgenoot Martin Fanger reed hij het grootste deel van de race aan de leiding. Toen ook Fanger met pech achterop geraakte, schoof Tempier op naar de tweede plaats. Moritz Milatz zat veilig op de derde plaats. In de finale spurtte Mc Donell iets sneller voor de vierde plaats dan Julien Absalon. José Hermaida, Florian Vogel, Fabian Giger, Andrea Tiberi en Thomas Litscher vervolledigden de top tien.

En wat een prestatie van Jonas De Backer die op de 21 ste plaats eindigde. Hiermee deed hij beter dan Sven Nys die op de 25 ste plaats eindigde net voor Ruben Scheire. Dit trio kan al zeker zijn van een EK-selectie. Kevin Van Hoovels werd 32 ste, Robby De Bock werd 53ste en Tom Meeusen 55ste.