Nino Schurter pakt 29 ste wereldbekerzege in Val di Sole

Nino Schurter pakt 29 ste wereldbekerzege in Val di Sole

Wereldkampioen Nino Schurter heeft in Val di Sole zijn 29 ste wereldbekerzege op zijn palmares geschreven. Gerhard Kerschbaumer werd tweede voor Mathieu van der Poel. Eerste Belg was Jens Schuermans op een zeventiende plaats.

Hij kreeg de zege niet op een presenteerblaadje. Vanaf de tweede ronde trok hij ten aanval in de tweede ronde en pakte al vlug bijna een halve minuut.  De Italiaanse kampioen Gerhard Kerschbaumer, Europees kampioen Florian Vogel, Mathieu van der Poel  en de Braziliaan Henrique Avancini reden in de achtervolging. Na halfkoers had de wereldkampioen nog 20 seconden voorsprong op Kerschbaumer. De drie andere achtervolgers volgden enkele seconden verder.

Door de droogte lag het parcours er nog moeilijker bij dan anders. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde had Schurter nog tien seconden voorsprong op Kerschbaumer en 12 op van der Poel.  Vogel en Avancini volgden op iets meer dan een halve minuut.

Kerschbaumer, opgejut door het Italiaanse publiek, kwam bij Schurter in de laatste ronde. Van der Poel volgde als derde op een halve minuut. In de eerste afdaling zette de Italiaanse kampioen de wereldkampioen onder druk. In de rockgarden deed de wereldkampioen dat, maar hij kreeg Kerschbaumer er niet af. Ook de Pumptrack bracht geen soelaas, even als de laatste afdaling. Dus stevenden we af op een spurt. In de laatste afdaling ging Schurter echter fors door en nam risico’s. In een langgerekte spurt versloeg hij Kerschbaumer. Mathieu van der Poel verloor nog wat terrein en eindigde derde net voor de Braziliaan Avancini. Vogel werd vijfde.

Uitslag:

  1. Nino Schurter (Zwi) in 1:26:32
  2. Gerhard Kerschbaumer(Ita) op 0:06
  3. Mathieu van der Poel(Ned) 1:14
  4. Henrique Avancini(Bra) 1:32
  5. Florian Vogel(Zwi) 1:32
  6. David Valerio Serrano (Spa) 2:02
  7. Stephane Tempier(Fra) 2:16
  8. Sergio Mantecon Guterriez 2:33
  9. Gioele Bertolini(Ita) 2:38
  10. Thomas Lutscher (Zwi) 2:40

17. Jens Schuermans 3:28

42. Kevin Panhuyzen

64. Ruben Scheire

71. Tom Meeusen

 

 

Archieffoto: A. Kustenbrück