NK Hellendoorn , dag 2 , UCI categorieën

NK Hellendoorn , dag 2 , UCI categorieën

Hellendoorn , omgetoverd tot offroad dorp in dit weekend , overspoeld door duizenden wielerfans op de Zondag. Dat de veldrit sport hier leeft word gelijk duidelijk , De Sallandse heuvelrug een top parcours ,  en ook een ideaal scenario voor de ontknoping bij de grote klassen van het veldrijden in Nederland.

De Junioren die op de Zondag morgen het spits afbijten op de zware omloop , de favorieten allemaal op de eerste rij en vooral geconcentreerd om de start niet te missen. Jens Dekker , die samen met Mitch Groot vanaf de eerste meter de wedstrijd zo hard maakt dat het niet bij te sloffen is voor de rest. De apotheose volgt als Jens Dekker al snel weg rijd en alleen op zoek gaat naar de overwinning , Mitch Groot volgt nog op een korte afstand maar maakt in de een na laatste ronde een cruciale valpartij , de ketting van Mitch zijn fiets zit vast en dat kost tijd. Marino Noordam , ook een zeer goed mountainbiker maakt het gat goed en rijd op het laatst nog weg bij Mitch om toch die 2 de plaats op te eisen. Mitch Groot is uiteraard hevig teleurgesteld en dient genoegn te nemen met de 3 de plek.

Bij de Beloften is de Ploeg van Richard Groenendaal zwaar in overtal , er zal en moet wel haast een kampioen uit zijn gelederen komen , zwaar getipt is natuurlijk Joris Nieuwenhuis die ook al een wereldbeker op zijn naam schreef of anders Martijn Budding. Kort gezegd geen van beiden , Joris heeft erg veel last van zijn maag en moet de groep laten gaan en draait op 90% van zijn kunnen , Martijn Budding heeft ook geen goede dag. Wie dan wel , Sieben Wouters , hij die het hele seizoen langzaam aan beter begint te draaien trekt hier het laken naar zich toe en word de toch ook wel weer terechte kampioen , Sieben is een koele kampioenschaps renner die de concurrentie af maakt. Martijn Budding word heel zuur 2 de en een andere niet geheel onbekende verassing is Gosse van der Meer die zich gaandeweg de wedstrijd naar voren knokte en “de Vliegende Fries”haalt de 3 de stek op het podium op.

De vrouwen hebben eigenlijk wel 5 favorieten die het alle 5 zouden kunnen flikken om die felbegeerde trui binnen te rijven. Thalita de Jong gaat aan en word eigenlijk vanaf de 32 de ronde door het hele pak niet meer terug gezien , Sophie de Boer dringt heel even aan maar heeft helemaal haar dag niet. Sabrina Stultiens heeft haar dag zeker wel en kan aanklampen om dan samen met Thalita weg te rijden en niet meer terug te keren in de groep. Met ingaan van de laatste ronde heeft Thalita een voorsprong van 7 seconden en je zou zeggen het is klaar. Sabrina keert terug in haar wiel en samen snellen ze naar de meet , Thalita maakt het houtain af in de sprint en heeft die felbegeerd trui te pakken. Sabrina is 2 de en Maud kaptheijns heeft zichzelf naar de 3 de plaats gereden vandaag , deze plaats heeft ze te danken aan haar niet aflatende rijstijl die steeds op gang bleef en Maud komt dan ook eenzaam als 3 de over de finish.

Bij de Profs zou de strijd gaan tussen Mathieu van der Poel en Lars van der Haar. Een mooie strijd is het geweest met in de 3 de ronde een Mathieu v d Poel die even helemaal afbrand en een ronde zwaar moest herstellen. Lars had intussen in de smiezen dat Mathieu zwaar zit en geeft een volle ronde vol gas en rijd 27 seconden weg van de eerste groep met ook Corne v Kessel , David v d Poel en Thijs v Amerongen die in extremis nog aan sluit. De volgende ronde schiet Mathieu in gang en trekt op iets minder dan een ronde naar het wiel van Lars van der Haar , Lars weet dat het nu moeilijk gaat worden omdat hij zelf even zwaar zit door de aanval en samen rijden ze een paar ronden verder weg aan de kop. Na een foutje van Lars is het Mathieu die vol door trekt en op die manier de titel wederom binnen sleept. Lars v d Haar komt toch tevreden als 2 de over de finish en David v d Poel weet het te winnen van Corne v Kessel die helemaal dood over de finish komt.

Mooie wedstrijden gezien vandaag , een schitterend on Nederlands parcours , veel publiek rond het parcours en zacht winter weer. Dit waren de ingrediénten van een heel mooi NK weekend in Hellendoorn. Iedereen heeft zich van de beste kant laten zien en de winnaars worden bewierookt. De verliezers zijn harder nodig dan de winnaars anders heb je geen wedstrijd. Iedereen bedankt , organisatie voor de perfecte kampioenschappen , Roy Schriemer en de zijnen voor de perfecte pers ruimte en alle deelnemers voor de medewerking.

Jan v Dijk