Nooit meer met een fietsbroek naar het werk

Nooit meer met een fietsbroek naar het werk

Sander Helven en Krijn Swinnen zijn succesvolle ondernemers. Met Tex.vison bouwden ze een gerenomeerd bedrijf uit in fiets-en sportkleding, waarmee ze de derde grootste zijn in ons land. Uit het brein van Sander en Krijn ontsproot nu een nieuw merk: Fiksu, dat betekent clever in het Fins.

‘Fietsen is meer dan zomaar een hobby – het is mijn passie, mijn manier van leven. Met 17 jaar fietsen op het hoogste niveau op mijn naam, weet ik maar al te goed wat het betekent om je vrij en comfortabel op de fiets te bewegen. Maar tussen ons gezegd, als je in sportkleding op kantoor verschijnt, kun je rekenen op enkele verbaasde blikken,’ steekt Sander van wal. ‘Als vader die vaak zijn kinderen van school moet halen, wilde ik niet langer jongleren tussen verschillende broeken: gekleed, casual, sportief. Het idee om voortdurend van outfit te moeten wisselen was gewoon niet praktisch. Dat was het startpunt voor Fiksu. Ik besloot mijn passie voor fietsen te combineren met mijn ervaring in de mode-industrie bij Tex. Vision, mijn eigen kledingtextielbedrijf. Mijn doel was simpel: een (fiets)broek ontwerpen die perfect geschikt is voor allerlei activiteiten, met tijdloze ontwerpen die de tand des tijds doorstaan.’

Fiksu belichaamt de harmonie tussen sport en mode, zonder de onhandigheid van constant kleding wisselen. ‘Onze filosofie is duidelijk: “Clever clothing” – met Fiksu heb je aan één broek genoeg. We omarmen het idee van slow fashion, met tijdloze ontwerpen die je meerdere dagen kunt dragen, waardoor je minder kleding hoeft aan te kopen. Onze missie is niet alleen om te vergemakkelijken wat we dragen, maar ook hoe we ons verplaatsen. Ik wil mensen inspireren om actiever te zijn en vaker voor de fiets te kiezen. Onze kleding is ontworpen om die keuze te ondersteunen en mensen te activeren. Fiksu is voor mij meer dan alleen een kledingmerk, het is een levensstijl. Het is een broek die sportieve en stijlvolle normen omarmt, met comfort en bewegingsvrijheid als kernprincipes. Clever, toch?, besluit Sander, hierbij geruggesteund door Krijn.

Meer info via mail : talk-to-us@fiksu.clothing of via Whatsapp. Telefonisch kan ook: Sander Helven: 0474 85 74 79 of Krijn Swinnen: 0496 77 58 36. Of wil je lekker ouderwets doen, stuur dan een gele briefkaart naar: Fiksu, Centrum-Zuid 3009, 3530 Houthalen-Helchteren en vergeet je contactgegevens niet! Je krijgt vliegensvlug een antwoord.

Bron: PM

Foto: copyright Fiksu