Officiële inhuldiging van de 8 meter in Zolder

Officiële inhuldiging van de 8 meter in Zolder

ava

Vandaag opende Frank Smeets, gedupeerde van Sport in aanwezigheid van de Belgische nationale BMX ploeg de nieuwe Olympische startheuvel. De bouw kadert in het WOW project waarmee Circuit Zolder een nieuwe dimensie wil toekennen in haar strategie.

BMX Club circuit Zolder is een jonge club die in hun bestaan zowel nationale als internationale wedstrijden heeft georganiseerd. Naast het aantrekken van het eerste Wereldkampioenschap BMX in België, schrijven zij als eerste Belgische club geschiedenis met de bouw van de 8 meter startheuvel in ons land. Deze startheuvel voldoet aan de Olympische en UCI normen. De bouw van dit project kadert volledig in het diversificatiestrategie van Thierry Deflandre, die met Circuit Zolder een Wereld op wielen(WOW) wil zijn voor iedereen.

Marc Wauters Cycling Manager van het Circuit Zolder is trots op zijn inbreng in heel dit gebeuren. Dit is een nieuw puzzelstuk. Het aanbieden van een gepaste accommodatie aan één ieder van ons, is een visie die hijzelf ambieerde tijdens zijn carriere. Hij zette zijn schouders onder dit project omdat BMX de enige wielersport is die je al vanaf vijf jaar kan beoefenen, en daarmee een eventuele opstap kan zijn voor een verdere wielercarriere.

Door de komst vanhet WK BMX in 2015 werd de nood hoog om een dergelijke constructie te voorzien. Organisator Gil De Vis zegt dat het aantrekken van het WK BMX het dossier in een stroomversnelling bracht. Dankzij verschillende sponsors o.a. Topsport Vlaanderen, KBWB en WBV werd de kost van 180 000 Euro gefinancieerd. Daarbij nog een investering van 100 000 Euro voor het vernieuwen van de lotto track. Gil De Vis hoopt nog andere internationale evenementen aan te trekken om Zolder nog meer de parel van de kroon te maken.

Voor het EK dat plaatsvindt in het weekeinde van 4 en 5 april 2014 kunnen ze al rekenen op een groot deelnemersveld. Namelijk 2804 rijders uit 28 verschillende landen zullen de weg vinden naar de Lotto Track en ervoor zorgen dat we een evenement krijgen om U tegen te zeggen.

Zo zal Zolder nog meer op de kaart gezet worden en willen de medewerkers van BMX Club Circuit Zolder de stempel drukken om de parel van de kroon te worden binnen de wielersport, maar ook in de BMX wereld.

artikel : Nancy