Offroad met Tom: ’Verrassend is de niet-selectie van Kevin Pauwels’

Offroad met Tom: ’Verrassend is de niet-selectie van Kevin Pauwels’

Tom Vannoppen heeft het in deze column over de WK-selectie, de geselecteerde Limburgers en de kansen van de Belgen op het WK.

De WK selectie is bekend. Jens Adams is reserve. Tja, natuurlijk had ik liever Jens op het WK gezien. Ik denk ook dat hij voor de wedstrijd van Nommay de beste papieren had maar een complete off-day besliste er anders over.

Anderzijds een WK selectie moet je niet alleen verdienen op het BK, maar door een heel seizoen te presteren en dan is dit een mooie terechte beslissing om Quinten Hermans te selecteren. Wat ik wel verrassend vind is de niet-selectie van Kevin Pauwels. Hij is toch zeker iemand die ervaring heeft en kan pieken naar zo een wedstrijd. Ook het parcours op de Cauberg was zeker iets voor hem en had ik hem toch een top 5 zien rijden.

De selectie van onze 4 Limburgers is zeker geen verrassing voor mij. Eddy Ponet levert al enkele jaren heel mooi werk en dit begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Toen ik nieuweling was waren er ook Limburgse trainingen, maar die waren op sterven na dood. Herinner me nog een Limburgse training waar Erik De Vlaeminck training kwam geven en ik de enige aanwezige was. De belangstelling in het veldrijden was toen helemaal weg in onze provincie, terwijl ze in de provincie Antwerpen heel mooi werk leverde met de jeugd. Enkele jaren later bleek er ook een grote leegte te komen na Ben Berden en mezelf. Toen heb ik een oproep gedaan dat Limburg nood had aan een echte veldritcoach en enkele jaren later is Eddy gekomen met dit als resultaat.

En er zitten er zeker nog enkelen in de wachtkamer, ik denk dan aan Arne Baerts die nog zeer veel groeimarge heeft. Ook Pieter-Jan Vliegen heeft zijn plaatsje gevonden tussen de toppers. En bij de Junioren mogen we volgend jaar veel verwachten van Ryan Cortjens die dit jaar al geselecteerd voor het WK is en vorige week nog knap 2de in de wereldbekerwedstrijd van Nommay werd.

Wat de Belgen betreft in Valkenburg denk ik dat we heel tevreden mogen zijn als we in iedere categorie 1 medaille zouden halen. Niet vergeten dat de Nederlanders voor eigen volk rijden. Dit gaat ze nog een extra boost geven. En we weten allemaal hoe het crossseizoen tot nu toe al verlopen is ….

Tom

Foto: Florent Bouchat