One woman show van Sanne Cant in Ruddervoorde

One woman show van Sanne Cant in Ruddervoorde

Een 3 op 3 voor Sanne Cant in de superprestige. Zij werd gevolgd door Ellen Van Loy die een prachtige wedstrijd reed op de zware omloop in Ruddervoorde. Jolien Verschueren, die opnieuw haar start mistte,was op achtervolgen aangewezen, maar wist zich toch als derde aan de finish te melden.

Ruddervoorde lag er zwaarder bij dan iedereen had verwacht. Het had er geregend en dat maakte de omloop zwaarder. Dat gaf natuurlijk ook een ander kijk op de wedstrijd. De derde manche voor de superprestige werd dit keer gereden op een 2600 meter lange omloop met ongeveer een 40 tal bochten en weinig lange rechte stroken om te recupereren. Van profiteren van elkaar was maar weinig mogelijk. De women reeks werd op gang getrokken door een snelle start van Wyman gevolgd door de rest van het peloton. De enige die een mindere start had genomen was Jolien Verschueren. Zij kwam pas door op een 17e plaats en wist dat ze aan een reuze achtervolging moest beginnen. In het begin van de wedstrijd geloofde zij niet meer in haar kansen maar naar mate de wedstrijd vorderde en ze rijdster na rijdster oppeuzelde geloofde zij nog in haar podiumkansen.

In Ruddervoorde moet je je ook geen zorgen maken dat je niet van in het begin vooraan kan nestelen. Want je kan profiteren van de missers van je collega’s om op te schuiven en zo je plaatsje op te eisen. Waar de andere meisjes kozen om te lopen,  daar nam Sanne Cant resoluut de leiding in handen door te fietsen. Op de technische stroken zagen we dat Sanne Cant – Wyman en Van Loy konden wegrijden van hun concurrenten. De naaste achtervolgers Kaptheijns – Harris en Van den Driessche volgden al op een kleine achterstand.

Het aanvangstempo van Sanne Cant lag verschroeiend hoog waardoor zij op een gemakkelijke manier kon wegrijden van haar naaste concurrenten Wyman en Van Loy. Deze laatste liet niet begaan en controleerde de wedstrijd op haar manier. Halfweg de tweede ronde zal Ellen haar kans om Wyman van zich af te schudden en reed zij op een kleine voorsprong voor haar uit. Ronde na ronde controleerde Ellen haar wedstrijd en hield zij de anderen op een achterstand. Het was haar doel om geen fouten te maken en zo de wedstrijd te kunnen afwerken in tweede positie.

Bij ingang van de derde ronde kregen we Sanne Cant met een voorsprong van 10 seconde op Ellen Van Loy. Ellen had op haar beurt 6 seconden voorsprong op Wyman en de rest van het peleton volgden al op meer dan een minuut. Dus wisten de supporters al dat de kaarten geschud waren en dat de winnares vooraan zat. Als je al van je 17e levensjaar meedraait aan de vrouwelijke top van het veldrijden dan weet je wel hoe je je wedstrijd moet indelen. Op dat ogenblik kregen we een eerste opgave van Nikki Harris te melden. Dat is natuurlijk een spijtige zaak voor haar maar ook in het tussenklassement verloor zij hierdoor haar tweede plaats. Het ging helemaal niet goed met Nikki op de omloop van Ruddervoorde. De tol was dus zwaar voor haar.

Met nog twee rondens voor de boeg verbeet Ellen Van Loy zich en bracht haar achterstand op Sanne Cant een klein beetje terug. Maar van terugkomen op het wiel van Sanne was op geen enkel ogenblik in de wedstrijd sprake. Wyman kon haar voorsprong op Verschueren niet handhaven. Ze zag Jolien ronde na ronde naderen en het werd nog spannend in de laatste ronde. Op dat ogenblik ging ook Ellen Van Loy even in de fout en kwam tegen de grond terecht. Het was even een moment van verpozen maar Ellen vond heel snel haar ritme terug en kon zo haar tweede plaats veilig stellen.

De laatste ronde werd voor Sanne eentje om te genieten van haar overwinning. Het werd een twee op twee in dit weekeinde voor haar maar wat nog belangrijker is is de derde overwinning op rij in de superprestige. Hiermee verstevigt zij haar leidersplaats in het tussenklassement. De tweede plaats ging vlot naar Ellen Van Loy die ook een goede zaak doet in het tussenklassement. Jolien die alles in de strijd smeet in de laatste ronde kon het nog afmaken en werd zo de mooie derde van de dag.

De daguitslag :

 1. Sanne Cant
 2. Ellen Van Loy
 3. Verschueren
 4. Wyman
 5. Kaptheijns
 6. Vanderbeke
 7. Van den Driessche
 8. Verherstraten
 9. Arzuffi
 10. Sels

De tussenstand van de superprestige is als volgt :

 1. Sanne Cant
 2. Jolien Verschueren
 3. Kaptheijns
 4. Wyman
 5. Harris
 6. Van Loy
 7. Van den Driessche
 8. Van Paassen
 9. Verherstraeten
 10. Sels