Onze Jan verkende de Enduro in Treuchtlingen.

Onze Jan verkende de Enduro in Treuchtlingen.

Na een heerlijke nachtrust in het landelijk huisje op 6 km van de wedstrijd, zijn we klaar voor een dagje verkenning van de endurowedstrijd.

Enduro rijders zijn tijdens de verkenning maar ook tijdens de wedstrijd goed voorzien. Een rugzak is een noodzakelijk iets om extra dingen mee te nemen zoals eten , drinken , extra kleding , reserveband en tooltje. Eventueel afhankelijk van de omstandigheden een extra regen jack of warme kleding.
Veel Enduro rijders hebben zelfs 2 helmen mee , één om de verbindingsstukken te rijden en een full face voor de proeven.

Om 10 uur vertrokken we en links en rechts gingen ook de andere rijders op pad naar de eerste proef. De bedoeling is het parcours goed te verkennen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op de wedstrijddag.
Warm rijden is ook belangrij. Het loopt in de bergen altijd wel op of af en echt vlak is het nergens. Je hebt altijd druk op je benen om snelheid te kunnen houden.
Nu ging het in een gezapig tempo en reden we eerst lekker de benen warm. Op de wedstrijddag ligt de snelheid altijd een stuk hoger.

De proeven is verkennen is niet te hard gaan. Als je een moeilijk stuk hebt, een drop off die erg steil is met verschillende daal lijnen, een dubbele jump die je nog een keer doet. Hele scherpe, krappe steile bochten die je nog eens anders aan snijdt. Stenen en wortels die opduiken voor je wielen en waar je een bepaalde lijn in kan zoeken om zo snel en veilig mogelijk te passeren.
Off camber bochten die schuin liggen met stenen en wortels om het gemakkelijk te maken , snelle vlakke in rem bochten.
Je komt het allemaal tegen op een dag voor de wedstrijd , essentieel om dit goed te doen.

De fietsen die meestal een veerweg van pakweg, 150-160 mm hebben , gebouwd om af te dalen. Zadelpennen die met een druk op de knop 15-20 cm in het frame zakken om zo meer vrijheid te hebben bij het dalen. Je kan verder naar achter en je kan jezelf laten zakken in hele steile stukken, zodat je gewicht naar beneden gaat om het zwaartepunt te verlagen.

Banden die beginnen bij minimaal 2.3-2.4 inch breedte met extra zijwang bescherming. Stevige sterke wielen die een afranseling kunnen weerstaan, omdat je met soms ziekmakende snelheden over een stenen en rots bed vliegt , wielen ook die air time kunnen hebben en de landing goed opvangen. Alles is gebouwd om dit zware werk te kunnen verdragen.

Eerder heb ik gezegd dat op een XC Fully met 100 mm dit werk ook kan. Waar ik vooral tegen aan liep is de veel te hoge zit. Je gaat er van af op een steile afdaling, de te lichte wielen, de te smalle banden, de te lange stuurnok en een zadelpen die niet omlaag kan.
Laten we wel wezen “het kan”. Maar daar heb je het mee gezegd. Een Enduro fiets is simpelweg gebouwd voor dit werk en een XC fiets niet.
Ik heb mijn plezier gehad, ook mijn momenten en ben op sommige plekken afgestapt omdat het niet ging. Ik heb vijf van de 7 proeven gedaan en aan den lijve ondervonden hoe het was en is om Enduro te rijden.

Al adrenaline pompend naar beneden rijden. Het technische , het groepsgevoel ook in deze discipline. Heerlijk buiten inspannend bezig zijn. Ja, ik snap nu pas echt goed wat deze mensen bezielt.
Het is de mooie mountainbike sport waar al deze bikers de liefde aan hebben verklaard, met een kleine 560 deelnemers en dat verklaart veel.
Enduro is hot en echt in opkomst. Ook veel vrouwen gezien vandaag die denken “stoere vrouwen doen aan Enduro rijden”.

Morgen is er de wedstrijd en de proloog is geweest. Uitslag weten we nog niet, dat zien we morgen. Vanaf ongeveer 10 uur morgen is het koers.

Jan van Dijk