Op Enduro verkenning in Treuchtlingen

Op Enduro verkenning in Treuchtlingen

Treuchtlingen in Zuid-Duitsland. Heel veel mensen weten niet waar het ligt maar het is er zeker mooi, steil genoeg en trails genoeg om een Endurowedstrijd uit de Euro series te laten rijden.
We hebben al een kleine toer door de omgeving gemaakt met de auto en het bevalt uitstekend. Het Zuid-Duitse platteland is zeker een plaats om heerlijk tot rust te komen en om Enduro te rijden.

Treuchtlingen is de eerste wedstrijd uit de serie en beslaat zeven Enduro proeven en in totaal 32 km inclusief de verplaatsingen naar de andere proeven en 850 meter hoogte om te overwinnen.
Vrijdag hebben we al de nummers gehaald voor Kristien Nelen. Zij laat me zien hoe het nu er werkelijk aan toe gaat in het Enduro rijden. Zaterdag zullen we om 10 uur na een goede nachtrust en een goed ontbijt de proeven gaan verkennen voor morgen tijdens de wedstrijd.

Proeven verkennen is voor veel bikers een nieuw fenomeen, maar in het Enduro rijden gemeen goed. Je wil wel weten van welke trails jezelf met hart en ziel vanaf stort. Je wil zeker niet voor verassingen komen staan, zoals een jump die je eigenlijk niet durft te nemen of een bocht die off camber ligt met wortels die je niet hebt gereden op voorhand.
Ik zal aan den lijve ondervinden wat het is om deze trails te rijden door ze zelf te verkennen.
Met mijn jarenlange ervaring in het XC en Marathon gebeuren heb ik echt wel wat gezien en mee gemaakt. Er gaat natuurlijk straks ook voor mij als jouw verslaggever een nieuwe wereld open.

We starten zaterdaochtend met de voorbereiding en de bikes in orde te maken. Vanavond vindt er eerst een proloog plaats die om 17 uur begint, maar waarvan we nu nog niet weten hoe laat Kristien moet starten.
Een andere bekende Belgische deelnemer is Jan Denuwelaere, jawel, de crosser van Vastgoedservice- Golden Palace. Vanavond zien we hem en gaan hem het hemd van het lijf vragen.

Jan van Dijk