Openingscross in Steenhuffel

Openingscross in Steenhuffel

Onder een stralend zonnetje met 19 graden op de thermometer trokken 11 rijders van Milkauwee Alphamotorhomes Cycling.be richting Steenhuffel om daar hun concurrenten te meten.

Bij de beloften stonden ze met 45 deelnemers aan de start. Onder hen Wannes Vanden Bussche en De Schepper Ward. Ze kwamen konden zich goed standhouden tussen het zware geweld dat onder leiding stond van de mannen van Sauzen Pauwels met Jarno Bellens aan het commando. Doch onze jongens deden het goed. Wannes kon een 22e plaats bemachtigen en Ward een 27e plaats.

 

Bij de nieuwelingen kregen we 54 deelnemers aan de start. Brent Blommen toonde zijn Limburgse trui met mooie overtuiging. Hij kon een vijfde plaats uit de brand slepen ook al had hij bij de lottrekking niet zo’n goede uitgangspositie. Brent Delaere volgde goed in het spoor en behaalde een mooie 8e plaats. Ook Diels Noa deed zijn best en behaalde een 11e plaats.

Bij de junioren kregen we 40 deelnemers aan de start waaronder drie clubrijders : Van Looveren Joachim, Jelle De Clerck en Mats Omloop. Joachim kon de wedstrijd goed in handen nemen en bezorgde de club een eerste overwinning van het seizoen. Jelle De Clerck behaalde een 6e plaats en Mats Omloop die een beetje afwachtend crosste werd uiteindelijk 19e.

 

Bij de amateurs kregen we 36 deelnemers achter de lijn. Met Arno Verberckmoes en Björn Houben had onze club er ook twee meerijden. Arno had een goede lottrekking en mocht bij de voorsten mee vertrekken. De start was belangrijk en het was al drummen in de eerste bocht. Iedereen kwam er goed door. Björn Houben mocht aan een achtervolging beginnen. Hij kon uiteindelijk 18e eindigen. Voor Arno was de 11e plaats weggelegd.

Bij de Masters B ging alle aandacht naar Steven Deschoesitter. Hij kon samen met 24 andere rijders zijn wedstrijd betwisten. Ook voor hen was de lottrekking bepalend voor de start. Steven reed zich naar de 21e plaats.

 

Bij de dames Nieuwelingen kregen we maar vier deelnemers aan de lijn. Doch werd er een mooie wedstrijd gereden. Kiona Dhondt bezogde de ploeg een derde plaats.

We mogen spreken dat onze jongens en meisjes een mooie opener gehaald hebben in Steenhuffel.