Openingscross MTB in Rotem

Zondag, 26 februari 2023 werd het MTB seizoen op gang getrokken in Rotem. Het was de eerste wedstrijd meetellende voor de Flanders MTB Serie. En de rijders/rijdsters kregen al meteen een zwaar rondje onder de wielen geschoven.

Het ronde bestond uit diverse hoogtemeters en natuurlijk ook technische stukken. Het was voor iedereen uitkijken hoe het gesteld was met de conditie.

De renners van Vanomobil MTB team drukten al meteen de stempel op het regelmatigheidscriterium. Ze konden al meteen enkele podiumplaatsen in de wacht slepen.

Bij de kids kregen we een goede prestatie van Robin Van Bruggen. De jonge knaap startte op een 30e plaats en kon ronde na ronde wat plaatsen goed maken. Makkelijk was het niet maar hij kwam net te kort om op het podium te eindigen. Hij werd knap vierde.

Bij de elites was het spannend tot de laatste meters. Niels Derveaux pakte voor Vanomobil de eerste plaats en Sander Elen mocht de tweede plaats bekleden. De jongens konden terugkijken op een geweldige prestatie in hun eerste wedstrijd.

Normaal dat ze natuurlijk meer willen. Ze kijken al uit naar de volgende wedstrijd in Dessel volgende week. Daar willen ze natuurlijk nog beter doen.

Bron : Vanomobil MTB Team

Foto’s : Vanomobil MTB Team