Overmacht van Mathieu van der Poel tijdens de Flandriencross in Hamme

Overmacht van Mathieu van der Poel tijdens de Flandriencross in Hamme

Mathieu van der Poel pakt een vijf op vijf in Hamme. Hij wist iedereen uit de wielen te rijden. De tweede plaats was voor zijn duelgenoot Wout Van Aert. De derde plaats was voor Laurens Sweeck.

Zou het een strijd worden tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert? Dat was al duidelijk bij de eerste meters van de cross. Het was Mathieu tegen Wout om als eerste het veld in te duiken. Ze gaven elkaar geen duimbreedte toe. Maar ook Eli Iserbyt wou zich laten gelden en ging er ook sterk tegenaan om zijn plaats af te dwingen in de eerste ronde. Toon Aerts zag dit alles gebeuren vanaf de tweede rij. Van der Poel wou een mooie wedstrijd neerzetten na zijn stage in Spanje. Maar in de eerste ronde kwam hij tot stilstand door een valpartij. Ook Wout Van Aert maakten foutjes en kwam een paar keer met de Hammes grond in aanraking.

Laurens Sweeck kreeg af te rekenen met een kapt wiel en moest aan een helse achtervolging beginnen. Vooraan liet Michael Vanthourenhout zien dat hij in goede vorm zit en wilde meedingen voor een plaats op het podium. Zijn foutenlast werd te groot en dat deed hem voorin wegvallen. Hierdoor schoven andere jongens naar voor in de wedstrijd.

De Britse rijder Pidcock kon zo naar voor komen en meedingen voor het podium. Maar dat was buiten de wil van Laurens Sweeck gerekend. Die reed een voortreffelijke laatste ronde en kon zo zijn derde plek veilig stellen.

daguitslag :

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout Van Aert +0.07
  3. Laurens Sweeck +1.00
  4. Tom Pidcock +1.05
  5. Toon Aerts +1.06
  6. Corné Van Kessel +1.35
  7. Eli Iserbyt +1.36
  8. Michael Vanthourenhout +1.39
  9. Felipe Orts +2.04
  10. Lars van der Haar +2.46

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms