Overwinning TC Blegny voor Ghinio Van De Weyer bij de junior elites en Karo Vertessen bij de girls 15+

Overwinning TC Blegny voor Ghinio Van De Weyer bij de junior elites en Karo Vertessen bij de girls 15+

Maar liefst 592 piloten vonden de weg naar Blegny om er deel te nemen aan de TC wedstrijd. Een overwinning was er weggelegd voor Ghinio Van De Weyer bij de junior elites en Karo Vertessen was de snelste bij de girls 15+

25 mei 2014 was voor de Belgen de dag om naar de stembus te trekken. Hierdoor werd de timing van de topcompetitie wedstrijd in Blegny wat verlaat zodoende dat zij die wensten hun stem konden gaan uitbrengen.

Maar liefst 592 rijders kwamen afgezakt naar Blegny om hun wedstrijd te rijden onder een mooie zonnestraal. We kregen mooie wedstrijden te zien.

In de finale van de boys 5-6 jaar werd er een strijd geleverd tussen de rijders van Peer BMX, BMX 2000 Dessel, BMX Devils, Dennenteam Keerbergen en BMX Club Circuit Zolder. De overwinning ging naar Unique Everts voor Peer BMX. De tweede plaats was voor Jenthe Oeyen voor BMX 2000 Dessel en de derde plaats was voor Senne Kevelaers voor BMX Devils.

Dries Brouns rijdende voor BMX Club Circuit Zolder zorgde voor de zege bij de boys 7 jaar. Hij legde het tempo op van het begin tot het einde en de naaste concurrenten konden alleen maar achtervolgen. De tweede plaats was voor Rune Raeymaekers en Axl Bosch werd mooi derde.

Bij de boys 8 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Stef Lippens, Niels Appermont, Cabbo Huyskens, Neo Tielens en Lowie Nulens. Ze waren aan elkaar gewaagd. De rijder die het beste uit de eerste bocht zou komen, zou kans maken op de overwinning. Het was Stef Lippens die de beste run maakte in de eerste bocht. Hij kwam aan de leiding te zitten en gaf deze voorsprong niet meer af. Hij werd de mooie overwinnaar in Blegny. Achter hem werd er nog strijd geleverd tussen de verschillende rijders vanuit BMX Club Circuit Zolder. Het was uiteindelijk Niels Appermont die met de tweede plaats ging lopen voor Cabbo Huyskens die derde werd.

Er stond geen maat op Matisse Geraerts. Hij wist met gemak de finale naar zijn hand te zetten. Clubgenoot Dieter Brouns deed wat van hem verwacht werd. Hij fietste stevig door en kwam op de tweede plaats over de finishlijn. Tjörven Mertens kon de twee rijders van BMX Club Circuit Zolder geen duimbreed in de weg leggen en eindigde hierdoor op een derde plaats.

Jools Melis nam de bloemen mee voor de BMX 2000 Dessel. Bij de boys 10 jaar nam hij het heft in handen en gaf het niet meer af. Achter hem streed Thomas Willems voor zijn kwalificatie voor het WK. dat resulteerde voor hem in een tweede plaats in de dagzege. Gilles Mathy werd op zijn thuisparcours mooi derde.

Een mooie start van Ferre Van Winkel bij de boys 11 jaar. Hij werd in zijn wiel gevolgd door Didi Van Tiggelt en Dees Dewitte. Allen kwamen ze goed doorheen de eerste bocht. Het gaf een mooie strijd voor de ereplaatsen. Toch was het Ferre Van Winkel die het tempo nog wat de hoogte in joeg bij de aanvang van de laatste lijn. De andere twee mochten strijden voor de tweede en derde plaats. Dees Dewitte geloofde in zijn kansen en bleef strijden tot de meet en dat resulteerde hem een tweede plaats. Didi Van Tiggelt moest tevreden zijn met een derde plaats.

Bij de boys 12 jaar kregen we een vlotte start van Senne Buysen. Hij kwam vlot doorheen de eerste bocht  maar werd op de hielen gezeten door thuisrijder Dorian Geurten. Gianluca Pollefliet had zijn start gemist en was aan een goede achtervolging bezig. Hij naderde tot in het wiel van de koplopers maar kon niet meedingen voor de overwinning. HIj moest zich tevreden stellen met de derde plaats. Vooraan ging Senne een tandje bijsteken in de laatste lijn en dat gaf hem de overwinning.

Yenten Meiresonne drukte zijn stempel op de finale bij de boys 13 jaar. Ook al liet Robbedoes ‘Robbe Dens’ zich niet zomaar aan de kant zetten. Hij plaatste een aanval in de tweede lijn en nam de leiding over van Yenten. Maar deze bleef ijzig kalm en ging in de laatste lijn nog een aanval plaatsen op Robbe. Het was spannend maar de bloemen waren voor Yenten Meiresonne – tweede plaats voor Robbe Dens en de derde plaats was voor Thibaut Stoffels.

Bij de boys 14 jaar kregen we een snelle start te zien van Pieter Leroi. Maar Pieter schoof weg in de tweede bocht en over was zijn finale. Zijn naaste concurrenten konden hem passeren en vochten onder hen voor de winst. Yannick Wolf kwam het beste uit de finale en won voor Robbe Verschueren en Rico Van De Voorde.

Bij de boys 15-16 jaar ging Ruben Gommers goed van start maar ook zijn naaste concurrenten kwamen goed weg aan het hekke. Na de tweede hindernis op de eerste lijn kregen we een valpartij van Elias Verbinnen, Brett Jacobs en Gilles Lesage. Voor deze jongens waren de kansen op winst verdwenen. Vooraan nam Ruben Gommers het heft in handen en legde er de pees op. Nick Van De Put ging vlot mee in zijn wiel maar moest hem laten gaan in het laatste stuk van de omloop. De derde plaats was voor thuisrijder Steve Martin.

Bij de boys 17+ kregen we een kopstart voor Gordon Martin die gevolgd werd door Björn Schoonvliet. Maar in de tweede bocht ging het mis voor Björn. Hij kwam ten val en verloor daarmee de eindwinst. Thomas Cools, Kope Vervoort en Seppe Beijens kregen daardoor een uitzicht op de dichte ereplaatsen. Thomas Cools legde een stevig tempo op waardoor de anderen moesten volgen. Van een aanval was geen sprake. Thomas Cools werd tweede en de derde plaats ging naar Kobe Vervoort.

Bij de jongste girls kregen we een mooie finale te zien tussen Maxime Breugelmans, Jori Wayenberghe en Kato Keersmackers. De dames gingen gelijk op over de heuvels heen maar de winst was voor Maxime. Zij liet Jori en Kato het nakijken.

Emma Szekely was de beste bij de girls 7-8 jaar. Zij fietste van start tot finish aan de leiding en legde Billy Goossens en Zita Broeckx de achtervolging op. In volgorde van vermelding hier komen zij over de finish heen.

Kjelle Poets draagt haar nummer W1 alle ere aan. Want in Blegny liet zij weer eens zien dat zij deze wereldkampioene is. Zij fietste iedereen uit het wiel en kwam vlot als eerste over de finish. Achter haar kwam Aiko Gommers als tweede over de lijn die een waardige strijd had gestreden met Chloe Greenwood.

Zara Vingerhoets zorgde voor de zege bij de girls 11-12 jaar. Een vlotte start en weg was ze. Haar motto was om geen fouten te maken en daar slaagde ze vlot in. De tweede plaats was voor Maryse Counet en de derde plaats was voor Britt Baetens.

Bo Van Tiggelt, Yellisse Van De Broeck en Laura Driesen waren de rijdsters die het gingen maken in de finale bij de girls 13-14 jaar. Bo ging vlot door de eerste bocht waardoor zij een kleine voorsprong bijeenkreeg op Yellisse en Laura. Toch deed Laura er alles aan om het Yellisse moeilijk te maken. Het laatste stuk besliste alles. Het was uiteindelijk Yelisse die mooi tweede werd. Derde werd Laura Driesen.

Zolder had de bovenhand bij de girls 15+. Karo Vertessen liet vriend en vijand zien dat zij de dame is van het moment. Van start tot finish legde zij een hoog tempo op en niemand kon haar van de overwinning houden. Achter haar werd er gestreden voor de tweede en de derde plaats tussen Jone Van Goidsenhoven en Myrthe De Rijck. Eerstgenoemde kon het voordeel naar haar ombuigen.

Bij de junior Elites kregen we een superstart te noteren voor Lauren Stevens gevolgd door zijn teamgenoot Ghinio Van De Weyer en Jerome Lange. Alles hing af van hoe de rijders overheen de prosectie kwamen. Het liep niet vlot voor Lauren Stevens. Halfweg de prosectie kon hij deze niet meer naar behoren afwerken en hierdoor verloor hij de aansluiting. Zijn teamgenoot Ghinio ging er vlot over en reed zo naar de overwinning toe. Wouter Segers die een mindere start had gemaakt maakten alles goed op de prosectie en kwam zo in de tweede positie te zitten; Jerome Lange wou zijn thuispubliek eren en deed er alles aan om die tweede plaats te bemachtigen maar kwam net te kort.

De kaarten zijn geschud voor het WK.