Overwinning voor Marie Hossay bij de girls 15+ en Ghinio Van de Weyer was de snelste bij de Junior-Elites in Ranst

Overwinning voor Marie Hossay bij de girls 15+ en Ghinio Van de Weyer was de snelste bij de Junior-Elites in Ranst

ava

Marie Hossay en Ghinio Van De Weyer waren de snelste in de finales van de Girls 15+ en Junior Elites in Ranst.

Onder een bewolkte hemel en heel veel wind werden de reeksen op ons los gelaten. Bij de Cruisers Girls kregen we een sterkrijdende Angie Vandeput in actie. Zij rijdt dit jaar voor het Belgian Chase team en niemand kon haar in Ranst van de overwinning houden. Lieze Crauwels en Jill Boumon werden respectievelijk twee en drie.

Bij de cruisers – 30 jaar was er een bliksemsnelle start voor Gordon Martin. Dat bezorgde hem de overwinning van deze wedstrijd in Ranst. Tweede in de rang werd Bram Joossens en Jarno Forrest werd knap derde.

Alain Deschagt liet vriend en vijand achter zich. Ook hij had geen weerwerk in zijn finale. Van start tot finish reed hij aan de leiding en nam zo de bloementuil mee. Tonny Strobbe en Guy Geerts  streden achter de rug van Alain voor de verdere ereplaatsen waarbij Tonny aan het langste eind trok en uiteindelijk als tweede over de finish kwam. De Revolution Rijder Guy Geerts werd derde.

Vijf deelnemers aan de start bij de finale van de girls 5-6 jaar. Julie Vranken mocht de bloemen mee naar huis nemen ook al was ze op de eerste lijn even haar trappers kwijt. De concurrenten konden hiervan geen buit maken. Kaylani Bartels werd tweede en in haar wiel kwam Stenne Van Gastel als derde over de meet.

Roxanne De Kegel was de sterkste bij de girls 7-8 jaar. Billy Goossens werd tweede na een strijd geleverd te hebben met Emma Skekely van BMX Peer.

Wereldkampioene 2012 Kjelle Poets liet haar tegenstanders achter zich. De naaste belagers waren Robyn Gommers en Jukka Forrest. Zij fietsten als tweede en derde over de eindstreep. Kjelle is zich goed aan het voorbereiden om haar wereldtitel te kunnen verdedigen in Nieuw Zeeland.

Valpartijen in de finale van de boys 5-6 jaar waarbij enkele eindlaureaten betrokken waren, gaf een heel ander beeld van deze finale. Dit maal ging de overwinning naar de rijder van het Bekaf Team uit Aarschot namelijk Brend Van Aerschot. Tweede werd de rijder uitkomende voor de BMX Club Circuit Zolder Mika Ooms. De derde plaats was weggelegd voor de Molensprinter Axl Bosch.

Jelle Boeyen fietste naar de overwinning bij de boys 7. Achter hem ging de strijd voor de verdere ereplaatsen tussen Stef Lippens en Sem Boeckx. In die volgorde kwamen de heren over de finish.

Tjorven Mertens, Matisse Geeraerts en Mike Uytterhoeven beslisten de finale bij de boys 8 jaar. De drie rijders waren sterk aan elkaar gewaagd. Toch was het Tjorven die de beste jus in de benen had. Hij schreef de overwinning op zijn naam. Matisse werd tweede en Mike finishte als derde.

Niks of niemand kon Seppe Laenen weerhouden van de overwinning in Ranst. Hij voelde zich duidelijk in zijn sas op deze omloop. Dat resulteerde in prachtige resultaten in de reeksen en ook de goede spirit voor de finale op zijn naam te schrijven. Yari Bellens werd tweede en Luka Van Steenbergen mocht als derde plaats nemen op het podium.

Wannes Magdalijns was de sterkste bij de Boys 10 jaar. Didi Van Tiggelt en Dees De Witte vochten voor de verdere ereplaatsen. De laatste trok aan het kortste eind.

Hiermee werden de finales van Block 1 op een vlot tempo afgewerkt en konden de jongens en meisjes van Block 2 zich voorbereiden voor hun wedstrijd.

Even vlot als Block 1 verliepen de wedstrijden in Block 2. Girls 11-12 jaar moesten er acht finalisten achter het hekke plaatsen. Uiteindelijk kwamen er maar zeven dames achter het starthekken staan.  Maar niet te min kregen de toeschouwers een prachtige spannende finale te zien. Het waren Yelisse Van Den Broek – Laura Driesen en Zara Vingerhoets die onder hun drietjes het mooie weer maakten. De uiteindelijke beslissing voor winst kwam er in de laatste rechte lijn. De sterkste van de drie op dat ogenblik Yelisse Van Den Broek fietste naar de overwinning. Laura werd tweede en Zara was nog blij met haar derde plaats.

Ilana Pollefliet was de sterkste bij de Girls 13-14 jaar. Zij was in Ranst een maatje te sterk ten opzichte van haar concurrenten. Van Start tot Finish bepaalde zij het tempo en kon zij gecontroleerd naar de overwinning fietsen. Shauny Van Goetsenhoeven en Chiana Mondelaers werden de verdere laureaten in deze categorie.

Boys 11 jaar kregen we een mooie wedstrijd voor de ogen geschoven verzorgd door Robbe Meerts. Hij was dit maal sterker dan Nieke Coppens die zich als dame zeer goed kan handhaven tussen haar mannelijke collega’s. Robbe Lenseclaes werd knap derde.

Yenten Meiresonnen was de snelste bij de boys van 12 jaar. Van bij het begin bepaalde hij het tempo en wist alzo naar de bloemen te fietsen. Tweede in rang werd Robbe Dens. Nathan Skekely werd net als zijn zus derde in deze wedstrijd. Een tevreden papa zagen we na afloop van de wedstrijd.

Jarno Bellens werd de beste bij de boys 13 jaar. Pieter Leroi fietste naar de tweede plaats in deze categorie en Rune Deburghgraeve werd uiteindelijk derde. Hij maakte enkele foutjes dat hem de aansluiting kosten om mee te dingen voor de overwinning.

Er stond geen maat op de prestaties van Nick Vandeput. Hij voelde zich als een vis in het water op de omloop in Ranst. Elias Verbinnen en Thomas Van Laar konden alleen maar toekijken hoe Nick naar de eindoverwinning vloog. Zij werden respectievelijk twee en drie in dit klassement.

Ook Frederique Claes was duidelijk in zijn sas. De reeksen won hij met gemak en dat was een stimulans om op die weg verder te gaan in de finale. En dat lukte hem met gemak. Jitte Nijs kon het tempo van Claes volgen maar kon geen aanval meer plaatsen in de laatste rechte lijn naar de finish toe. Derde werd Arne Maes.

De voorstelling van de finalisten bij de girls 15+ was nog niet goed begonnen of het starthekken ging al naar beneden. De beste papieren lagen in de handen van Marie Hossay. Zij wist een vlekkeloze finale af te werken en zo de eindoverwinning op haar naam te schrijven. Jone Vangoidsenhoven werd tweede en Talitha Van Hoof werd de derde in de rij.

Ook bij de Junior Elites werd er geen tijd gelaten om de voorstelling van de finalisten te doen. Het werd een knappe wedstrijd voor de rijders uitkomende voor het BMX Revolution Team van Yannick Spruyt. Ghinio Van De Weyer werd de laureaat van de dag. Tweede werd Romain Schaqeue en Roy Van Aken pas terug uit blessure fietste zich naar de derde plaats.

De volledige caravaan mag zich nu gaan opmaken voor de volgende wedstrijd volgend weekeinde in Ravels.