Pauwels Sauzen-Bingoal overtreft haar verwachtingen met 23 TV-crossen zeges

Pauwels Sauzen-Bingoal overtreft haar verwachtingen met 23 TV-crossen zeges

Doelstelling ruimschoots bereikt voor Pauwels Sauzen – Bingoal, dit seizoen. Na een ongeslagen slotweekend hebben we 23 overwinningen in tv-crossen op ons palmares, en daarmee doen we een stuk beter dan de 20 vooropgestelde tv-zeges.
Met een vier op vier in Sint-Niklaas en Oostmalle beleefde Pauwels Sauzen – Bingoal dankzij Denise Betsema, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck een perfect slotweekend. Het deed onze zegeteller in tv-crossen meteen ook ruimschoots boven de verhoopte twintig gaan. 23 tv-zeges dus, waaronder de Europese titel van Eli Iserbyt, twee wereldtitels en een Europese titel bij de U23, en daarbovenop het eindklassement in de X2O Trofee.
En dat stemt manager Jurgen Mettepenningen uiteraard bijzonder tevreden: “Het is een schitterend seizoen geworden. Afsluiten met vier overwinningen, dat is alleen maar fantastisch, zeker als de teller al op 19 tv-zeges stond. 23 keer winnen tijdens een live tv-uitzending, dat is geweldig. Vorig seizoen was al een topjaar met 21 tv-overwinningen. Nu hebben we er twee extra, in een seizoen met toch enkele afgelastingen. Net als de voorbije jaren hebben we onze doelstelling dus met bravoure behaald. En wat me erg pleziert, is dat we dit hebben gepresteerd met veel verschillende renners. Onze breedte is de sterkte van onze ploeg. We zijn dé ploeg van het seizoen.”
We gaan nu een verdiende rustperiode in, maar kijken toch al uit naar volgende winter. “Die gaan we met erg veel vertrouwen tegemoet. Met onze drietand Eli Iserbyt-Laurens Sweeck-Michael Vanthourenhout bij de mannen, een erg getalenteerde kern jongeren, en Denise Betsema, seizoensrevelatie Fem van Empel en Laura Verdonschot bij de vrouwen, oogt de toekomst erg mooi.”

Foto: Bart Knops