Pearl Izumi Beneluxcup dag 1 Alzingen.

Pearl Izumi Beneluxcup dag 1 Alzingen.

Ook de crew van Offroadbiking.eu toog gisteren al naar het Luxemburgse Alzingen voor de PI Beneluxcup. Beetje te laat voor de junioren en nieuwelingen te zien rijden maar net op tijd om de staatsie foto’s te maken van de junioren waar Niels Dervaux de wedstrijd wint voor Pierre Froidmont en David Nordeman , Stijn Siemons behoudt hier de leiderstrui.

De Masters 50+ waren wederom een prooi voor Ronny Geerts die ons vertelde dat het erg warm was en toch wel moeite koste vandaag. Tweede werd Claude Dervaux , 3 Rudi Geentjens konden het hoge tempo niet helemaal bijhouden maar waren erg content met hun 2 de en 3 de plaats vandaag.

Masters 30 + maakten er ieder op hun manier een one man show van. Bij de 30+ was zoals elke wedstrijd in de Beneluxcup Jimmy Tielens die er helemaal een one man show van maakte en van begin tot einde leidde in een erg hoog tempo. Gerrit Delfosse die in de nacht nog een tragisch geval in de familie heeft had besloten toch te komen en te koersen met het oog op het BK en om zijn zinnen te verzetten. Echter na een 4 tal ronden kwam Gody Jacobs aansluiten en moest uiteindelijk Gerrit de rol lossen en kan nog de 3 de plaats  mee naar huis nemen. Gody Jacobs neemt de 2 de plaat;

Toch was iedereen het er over eens dat het parcours wel zwaar was , stoffig en het gedeelte buiten het bos erg warm , iedereen snakte over de finish naar een koud drankje.

Bij de 40+ masters zijn het de mannen van Vanomobil die het veld aanvoeren met in hun wiel Maikel Bogaerts , Kurt Tempst in de leiderstrui en Peter Douha maakten er samen met Maikel een harde wedstrijd van en in de 4 de ronde maakt Kurt een fout op een steil klimmetje en Maikel is er van tussen voor de zege. Peter Douha die door de capriolen van Kurt niet direct aan kan sluiten mag vechten voor de 2 de plaats en Kurt is ontgoogeld en mag de 3 de plaats in nemen. Maikel is nog ontketenend en neemt een ruime voorsprong op zijn achtervolgers van bijna een minuut. Peter Douha eindigde derde.

 

Jan v Dijk.