Pedaalridders

Pedaalridders

ava

In de eerste aflevering van de Pedaalridders op VT4 werd het al aangekondigd: The Batlle of the sexes.  Met Johan Museeuw als coach van de mannen, de Soepaptrappers of zo iets.  Omdat we mountainbikeliefhebbers zijn en bij uitbreiding ook graag mooie vrouwen zien,  was onze keuze snel gemaakt. De voorkeur ging direct naar de MTBLadies, met Ludo Dierickxssens als coach, beter kon niet.

Sommige Ladies ken ik persoonlijk en dat maakt het nog leuker. De eerste aflevering was een kennismaking voor iedereen en de reacties waren niet min.  Zowel de mannen als de vrouwen wisten niet wie ze als tegenstanders hadden.  Toen ze elkaar tegemoet reden, hoorden we ze roepen. ‘ Dat zijn venten, dat zijn venten,’riepen de Ladies. En de mannen: ‘Mijn gedacht, wat is dat?’

Leuke TV , helemaal in het wielertoeristensfeertje.  En dat ze konden afzien was ook duidelijk. Fietsen bij min 11 is geen pretje.

De tweede aflevering werd nog leuker. De mannen en vrouwen zochten de piste op en dat leverde hilarische taferelen op. Zowel Ludo als Johan gaven me met veel overgave les in het pisterijden. Helemaal goed werd het toen Museeuw de Ludo uitdaagde tot een rondje koersen. De Leeuw dacht Ludo simpel af te drogen. Maar dat was buiten de Kempenaar gerekend. In een millimeterspurt versloeg hij de meervoudige Ronde van Vlaanderenwinnaar en voormalige wereldkampioen. Daar had Museeuw duidelijk niet op gerekend.

Het orgelpunt werd gezet met een race tussen de mannen en de vrouwen.  De vrouwen wonnen overtuigend en de ontgoocheling droop eraf bij de mannen.

Leuke televisie om eens lekker onderuit te gaan en het verstand op nul te zetten. Go MTBLadies go!

2/05/2012 | Gerty Vinckx