Nieuw initiatief voor BMX in Nederland

Nieuw initiatief voor BMX in Nederland

Nieuwegein, 28 november 2014 – BMX’ers Laura Smulders en Martijn Jaspers starten met het eerste commerciële BMX team in Nederland.

 

Laura Smulders die onder leiding van bondscoach Bas de Bever het brons veroverde op de Olympische Spelen in Londen wil zich de komende twee jaar volledig focussen op haar volgende Olympische doel. Na zeer succesvolle jaren bij De Bever heeft zij aangegeven richting 2016 een nieuwe uitdaging en een andere aanpak te kiezen.

 

Het Team
Samen met Martijn Jaspers maakt Laura Smulders deel uit van het eerste commerciële BMX team in deze vorm in Nederland. Aan dit initiatief nemen onder andere TVE sport, Oegema transport, BMX24seven en Excluton/Constar deel. Naast de twee Nederlanders maken nog vier andere prominente rijders uit Europa deel uit van dit nieuwe professionele bmx team. Samen gaan zij hun sportieve ambities nog scherper invullen. Het team zal getraind worden door Martijn Jaspers en gecoacht worden door Frank Smulders en Eli Piccart.

 

Nieuwe stap
De KNWU ziet het ontstaan van een commercieel team als een positieve ontwikkeling voor BMX in Nederland. Directeur van de KNWU Huib Kloosterhuis: “Voor de sport is de commercialisering een zeer positieve ontwikkeling. Na de Spelen in Londen zagen we een enorme aanwas van nieuwe talenten binnen de BMX. Dat deze sport nu in navolging van het schaatsen de commerciële kant opgaat kan er alleen maar aan bijdragen dat we het niveau met elkaar naar een nog hoger plan kunnen brengen.”

Bron : KNWU