Thomas Pidcock oppermachtig in Nove Mesto

Thomas Pidcock oppermachtig in Nove Mesto

Thomas Pidcock heeft zijn wereldkbekerzege beet. De Brit heerste in de Tsjechische bossen. Hij had een minuut voorsprong op Mathieu van der Poel. Mathias Flückiger werd derde voor de lokale Ondrej Cink en wereldkampioen Jordan Sarrou. Beste Belg werd Pierre de Froidmont met een 24 ste plaats, Jens Schuermans werd 34ste.

Mathieu van der Poel was de snelste starter en vormde wat later een kopgroepje met Schurter en Mathias Flückiger. Jens Schuermans was 18 de. Na de tweede ronde waren Pidcock en van der Poel de leiders met Cink, Flückiger en Schurter als achtervolgers.

Net voor halfkoers kreeg van der Poel een dipje en kon Pidcock beginnen aan zijn solotocht. Van der Poel kreeg dan ook nog het gezelschap van Flückiger, maar in de finale reed hij de Zwitser eraf.

Pidcock verdapperde en stelde zo zijn Olympische selectie voor Tokio ook veilig. Jens Schuermans viel terug naar de 34 ste plaats, Pierre de Froidmont werd zo de beste Belg vandaag.

Mathieu van der Poel gaf een reactie achteraf: ‘Ik ben tevreden met mijn tweede plaats. Ik reed al beter dan vorige week en op mijn eigen tempo. Maar ik had geen antwoord op zijn aanval. Hij was erg sterk vandaag. Ik had niet gevoel dat ik teveel had gegeven. Tom versnelde op de steilste klim. Hij is natuurlijk lichter. Voor mij kan het alleen maar beteren.’

Uitslag :