Pim Ronhaar was de beste bij de Nieuwelingen te Gavere

Pim Ronhaar was de beste bij de Nieuwelingen te Gavere

De Nieuwelingen zorgden in Gavere al voor een mooi spektakel. Met vier trokken ze de wedstrijd open. De Nederlanders toonden hun van hun sterkste kant. Het waren Luke Verburg, Pim Ronhaar en Bodi Del Grosso die de Belgische rijder Pierens onder druk zette. Maar al gauw zagen we een sterke Pim Ronhaar naar de kop van de wedstrijd komen. Hij verdapperde tijdens de tweede ronde en liet zijn medevluchters achter.

De enige die nog probeerde om wat weerwerk te bieden was Bodi Del Grosso maar door een valpartij in de materiaalpost moest hij hij zich nog reppen om de tweede plaats veilig te stellen. Uit de achtergrond was Witse Meeusen aan een goede inhaalwedstrijd bezig.  Toen hij de aansluiting kon maken bij Bodi Del Grosso moest hij even op adem komen om dan de genadeslag toe te dienen. Bodi moest wat bekomen van zijn valpartij en dat gaf Witse de mogelijkheid om beslag te leggen op de tweede plaats.

De derde plaats was voor Bodi Del Grosso. De vierde plaats ging naar Lars Boven.Michael Bervoets die ook een sterke wedstrijd reed legde beslag op de vijfde plaats en Yente Peirens die in de aanvang van de wedstrijd mee de strijd leverde moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de zesde plaats.

Publicatie : Nancy Aerts